Počasí dnes27 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Srnčí mládě uvázlo v jámě po kopáčích vltavínů, ven se dostalo až s pomocí policistů

V podvečer 24. června zavolal policii houbař, který v jámě po kopáčích vltavínů našel bezmocné mládě srnce Policisté okamžitě vyrazili na místo a po krátkém pátrání pomohli vyděšenému zvířeti zpět na svobodu.

Na linku 158 se v pondělí 24. června po šesté hodině večer obrátil muž, který šel z hub a u makového pole v Krasejovce si všiml vykopané hluboké jámy, ve které byla voda a zoufalé zvíře, které se nemohlo dostat ven.

„Oznamovatel nejdříve oslovil jiného muže, který se však k rychlé záchranné akci úplně neměl, a tak zavolal přímo policistům. Operační o události informoval hlídku boršovských policistů, kteří se na místo oznámení vydali. Vzhledem k tomu, že oznamovatel už na místě nebyl a makových polí je tam více, začali policisté, navigováni po telefonu oznamovatelem, místo prohledávat,“ popsala okolnosti zásahu policejní mluvčí Lenka Krausová.

Doplnila také, že jam je v oblasti více. Nechávají je tam kopáči vltavínů a jsou nebezpečné jak pro zvířata, tak pro lidi, kteří si jich nemusí všimnout a spadnout do nich. Policisté však po chvíli našli opravdu tu, ve které byl uvězněný srneček a nemohl ven.

„Jeden člen hlídky se proto do jámy spustil a vysílené zvíře vysvobodil a pustil zpět do přírody. Sami policisté tuto akci zhodnotili jako hezký konec služby, která byla plná podstatně méně radostných událostí,“ dodala Krausová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zvíře, jáma, uvíznutí, srnec, kopáči, vltavíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

A kdy už konečně policie udělá přítrž těmto lupičům vltavínů. Devastace krajiny která po nich zůstává je značná a nikdo jim nedává k náhradě rekultivaci. Spíš to vypadá jako by jim nadržovali.

Středa, 26. června 2024, 08:42Odpovědět

Srnčí mládě uvázlo v jámě po kopáčích vltavínů, ven se dostalo až s pomocí policistů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.