Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Ozbrojený recidivista vykradl v Písku malý obchod, za pár minut se do něj vrátil a zkusil to podruhé

Vcelku kuriózní dvojnásobnou krádež řešili začátkem týdne policisté v Písku. V rozmezí jen několika minut tam totiž jeden zloděj vykradl dvakrát stejný obchod. Jeho počínání však zachytila bezpečnostní kamera. Na pořízeném záznamu policisté rychle poznali známého recidivistu.

Ve večerních hodinách v pondělí 7. října přišel do prodejny v centru města muž s kapucí na hlavě. Prošel kolem regálů se zbožím, vybral si plechovku s nápojem a šel ke kase. Ujistil se, že je v obchodě s mladou prodavačkou sám, a následně vytáhl nůž a požadoval po vyděšené prodavačce peníze.

„Vše se odehrávalo ve stísněných prostorech za kasou z bezprostřední blízkosti. Obsluha ve strachu o svůj život a zdraví násilníkovi vydala bankovky a podezřelý muž odešel. Vzápětí se však vrátil a stejná situace se odehrála znovu, chtěl s nožem v ruce další peníze, těch se nedočkal, vzal tedy z regálů cigarety a uprchl z provozovny,“ popsala události policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.


Ozbrojený recidivista vykradl v Písku malý obchod, za pár minut se do něj vrátil a zkusil to podruhé.

Na místo okamžitě vyjeli písečtí policisté, kteří propátrali okolí a zajistili informace od přepadené ženy. Případ si následně převzali kriminalisté a technik zajistil stopy.

„Na základě vyhodnocení poznatků z kamerových záznamů bylo policistům po pár minutách jasné, kdo je z loupeže podezřelý. Šlo o osobu, která má kriminální minulost převážně z majetkové a drogové problematiky,“ uvedla Čuřínová Ingrišová s tím, že do pátrání po podezřelém se zapojili také městští strážníci.

Přes noc se muž zřejmě skrýval u známých, ráno jej však kriminalisté vypátrali a zadrželi. Muž skončil v policejní cele a vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pro loupež. Podala také podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením policie ČR

Štítky krimi, písek, krádež, dvojnásobná, obchod, policie, kriminalisté, recidivista, nůž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojený recidivista vykradl v Písku malý obchod, za pár minut se do něj vrátil a zkusil to podruhé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.