Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Z účtu Horní Stropnice zmizelo 10 milionů korun, policie případ prověřuje

Policie prověřuje případ, kdy se údajně někdo naboural do bankovního účtu obce Horní Stropnice na Českobudějovicku. Vedení obce tvrdí, že jí takto neznámý útočník odcizil deset milionů korun.

Jihočeští policiesté právě prověřuje případ velké internetové krádeže. Dle dostupných informací se údajně někdo naboural do bankovního účtu obce Horní Stropnice na Českobudějovicku, z kterého odcizil deset milionů korun. O případu jako první informoval Český Rozhlas. 

Policie nyní zjišťuje bližší okolnosti. „Nebudeme komentovat ani částku, kterou uvedli možní poškození. Celou věc prověřujeme," řekl policejní mluvší Milan Bajcura.

Zastupitelstvo Horní Stropnice se kvůli řešení situace znovu sejde 23. října. Obec chce odcizené peníze nahradit tím, že si část půjčí a část získá z prodeje pozemků. Tuto variantu ale kritizuje část zastupitelstva a někteří obyvatelé Horní Stropnice.

„Můžu potvrdit, že peníze z účtu opravdu zmizely. Stalo se tak, když byla naše hlavní učetní na dopvolené a na městský účet nikdo nechodil. Všimla si toho druhá učetní, při vyřizování faktur a výpisů,“ sdělol starosta Horní Stropnice Václav Kučera (KSČM). Doplnil také, že peníze obec potřebuje pro doplacení investičních akcí obce. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Horní Stropnice

Štítky ČR, správa, kriminalita, banky, obce, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z účtu Horní Stropnice zmizelo 10 milionů korun, policie případ prověřuje  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.