Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Vyhrocený spor kvůli penězům. Muž napadl svého známého zahradní hadicí

Spor, který skončil zraněním jednoho z aktérů, řešili na konci minulého týdne strážníci městské policie. Dvojice mužů se měla dohadovat kvůli půjčce, jeden druhého pak napadl zahradní hadicí, která měla na konci kovovou svorku. Napadený muž skončil se zraněním hlavy a ruky v nemocnici. Druhý aktér po zadržení nadýchal téměř 4 promile alkoholu.

Na incident v Novohradské ulici upozornila hlídku městské policie náhodná svědkyně. Strážníci proto vyrazili k autobusové zastávce, kde našli muže s krvácivým zraněním hlavy a ruky. Sdělil jim, že ho měl opakované napadnout jeho známý nejspíš gumovým obuškem.  

Šestapadesátiletý agresor z místa odešel před příjezdem policie, ta se proto vydala za ním, aby incident objasnila. „Když strážníci dotyčného dostihli, spatřili v jeho rukou předmět podobný gumovému obušku. Muž však ani na opakované zákonné výzvy, aby svou zbraň odložil, nereagoval. Strážníkům se muže podařilo odzbrojit až za hrozby střelnou zbraní,” popsala mluvčí strážníků Věra Školková

Strážníci muži nasadili pouta. Zjistili, že svého známého nenapadl gumovým obuškem, ale zahradní hadicí na jejímž konci byla kovová svorka. „Poškozený muž v důsledku útoku hadicí s kovovou částí přitom utrpěl zranění v oblasti hlavy i na předloktí, když se snažil bránit napřaženou paží,” dodala mluvčí. 

Strážníci na místo přivolali zdravotníky, kteří ošetřili napadeného. Agresor při orientační dechové zkoušce nadýchal téměř čtyři promile alkoholu. Dalším vyšetřováním se budou zabývat státní policisté.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Městské policie České Budějovice

Štítky krimi, policie, městská policie, spor, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrocený spor kvůli penězům. Muž napadl svého známého zahradní hadicí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.