Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Parta dětí se opila v centru města. Čtrnáctiletá dívka usnula na chodníku a nešla vzbudit

Alkoholovou party v centru města si během uplynulého víkendu udělala parta dětí věku 14 až 16 let. Jedna z dívek ale množství vypitého tvrdého alkoholu nezvládla a usnula na chodníku. Zbytek party se ji snažil vzbudit, když si ale dětí všimla policie, daly se na útěk. Čtrnáctiletá dívka skončila v péči lékařů.

O události informovala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. Hlídka strážníků v sobotu kolem desáté hodiny večer projížděla ulicí Jirsíkova, když si všimla skupiny dětí. Ty se snažily probudit kamarádku, která usnula na chodníku. Když spatřily hlídku městské policie, daly se na útěk.   

„Ten se jim však nezdařil a nezletilci museli jít s pravdou ven. Snažili se totiž právě probrat jejich podnapilou kamarádku, která ležela na chodníku. Jak strážníci vzápětí zjistili, jednalo se teprve o čtrnáctiletou dívku z Českobudějovicka. O několik minut později si ji převzala do svých rukou přivolaná zdravotnická záchranná služba,” uvedla Školková. 

Další dvě děti nadýchaly více než 1,40 promile alkoholu. Alkohol měly sehnat v jedné z prodejen v centru města.  

„Podnapilé děti si následně z rukou strážníků převzali jejich zákonní zástupci. Tím však pro ně případ neskončil. Dalším šetřením celého případu se bude dále zabývat příslušný správní orgán a oddělení sociálně právní ochrany dětí,” dodala Školková. 

Za prodej nebo podání alkoholu osobě mladší 18 let je možné uložit pokutu až 150 tisíc korun, v případě, že alkohol dětem prodala právnická nebo podnikající fyzická osoba, pokuta může dosahovat až jednoho milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, městská policie, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parta dětí se opila v centru města. Čtrnáctiletá dívka usnula na chodníku a nešla vzbudit  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.