Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Muž v Písku zapálil rodinný dům, důvodem byly mnohaleté spory o majetek

Mnohaleté rodinné spory o majetek vyvrcholily tento týden podpálením rodinného domu v Písku. Muž založil oheň v suterénu a následně utekl. V hořícím domě nechal tři své rodinné příslušníky.

Písečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, narozeného v roce 1966, který tento týden úmyslně založil požár rodinného domu v Písku. Případu předcházely několikaleté rodinné rozepře o majetek.

„Situace se vyhrotila v úterý 22. října krátce před třiadvacátou hodinou. Z dosavadních šetření vyplývá, že muž úmyslně založil oheň v suterénu domu. Pořídil si k tomu benzín a na několika místech v domě založil požár. V tu dobu byli v domě další tři rodinní příslušníci. Naštěstí nedošlo ke zraněním,“ popsala případ policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Doplnila také, že hasiči škodu předběžně vyčíslili na 400 tisíc korun.

Policisté z celého kraje, kriminalisté i zásahová jednotka pak celou noc případ řešili a pátrali po muži, který z místa po založení požáru ujel. Poskytli také ochranu poškozeným z rodiny. Žháře zadržela nad ránem zásahová jednotka v krajském městě.

„Písečtí kriminalisté provedli výslechy poškozených, svědků i muže, který požár založil, a zahájili trestní stíhání pro zločin obecného ohrožení. Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí muže do vazby,“ doplnila Čuřínová Ingrišová.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením HZSOL

Štítky Písek, požár, žhář, rodinné spory, majetek, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Písku zapálil rodinný dům, důvodem byly mnohaleté spory o majetek  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.