Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Kašnu na náměstí posprejoval student z Francie, čin neměl souvislost s dresem na Samsonovi

Jihočeští policisté dopadli vandala, který v březnu posprejoval Samsonovu kašnu, radnici nebo plovárnu. Šlo o mladistvého studenta z Francie, jenž toho času pobýval několik dní v Jihočeském kraji. Vyloučily se tak spekulace, že by čin měl mít souvislost s hokejovým dresem na soše Samsona.

Kriminalisté zkoumali několik desítek hodin záznamů z městských kamer, vyslechli také velké množství osob. „Během vyšetřování se nakonec zaměřili na skupinu několika osob, která se náhodně pohybovala po náměstí Přemysla Otakara II. a jeho bezprostředním okolí. Ani to však nebyla úplně přesná trefa,“ přibližuje mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Nakonec se podařilo za pachatele označit mladíka z Francie. K tomu se sprej měl dostat zcela náhodou. Aby se na něj v krajské metropoli nezapomnělo, rozhodl se „zkrášlovat“ symboly města do té doby, než mu došla barva.

„Kriminalisté díky mezinárodní policejní spolupráci zjistili totožnost mladistvého pachatele a se souhlasem státního zástupce předávají celý případ do Francie k trestnímu řízení. Mladistvý delikvent podle nashromážděných důkazů pravděpodobně svému trestu neujde. Svým jednáním způsobil škodu, která byla poškozeným subjekty stanovena na částku bezmála 30 tisíc korun,“ uzavírá Matzner.

Štítky Francie, Jihočeský kraj, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

"student z Francie" je takové echt korektní, že to až vzbuzuje podezření, že to nebyl francouz, ale nějaký Ibrahim odkudsi z Alžíru, který nás přijel multikulturně obohatit. A to že by ho ve Francii potrestali to je spíš trapný pokus o vtip.

Čtvrtek, 11. června 2015, 07:04Odpovědět

Tomáš Fuk

Smutné je, že kluci očas dělají hlouposti - bez ohledu na národnost či etnický původ. Naštěstí se to tentokrát kromě odstranitelných škod obešlo bez zranění. Dík patří policii za mravenčí práci, spojenou s ustanovením pachatele. Chci věřit tomu, že trest prospěje jeho výchově a přes tuto "mladickou nerozvážnost" z něj vyroste spořádaný Evropan, kterého v budoucnu rádi v Bujějcích uvidíme. - A taky, že se i mezi místními výtečníky rozšíří povědomost o tom, že vandalizmus se (nejen) tady nevyplácí...

Středa, 10. června 2015, 12:38Odpovědět

Kašnu na náměstí posprejoval student z Francie, čin neměl souvislost s dresem na Samsonovi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.