Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Morální dilema zlodějů nezná mezí, krádeži pomáhala žena s kočárkem

Na včerejší den nebude dobře vzpomínat mladá matka s kočárkem, která se stala spolupachatelkou krádeže kola v Jeronýmově ulici. Ta se se svým přítelem rozhodla odcizit horské kolo, které si před magistrátem města uzamkl cyklista jdoucí si vyřizovat své záležitosti.

Cyklista se ale z úřadu vrátil dřív, než zloději počítali a celé jejich počínání viděl. „Muž se nacházel v budově magistrátu, kam přijel na jízdním kole. Své jízdní kolo uzamkl a ponechal jej v kolostavu. Když vycházel z budovy, uviděl u svého jízdního kola ženu s dětským kočárkem a neznámého muže. Ten právě přeštípával kleštěmi zámek u jeho kola. Kleště potom podal ženě s kočárkem, která je ihned uschovala mezi ostatní předměty do úložné části kočárku,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Po následném handrkování mu byl zlodějem vyražen telefon z ruky a policii tak volali svědci události. Přítomen byl i fotograf Budějcké Drbny Jan Homolka, který část události viděl a následně i zavolal městskou policii.

„Šel jsem akorát okolo úřadu domů, když jsem viděl, jak se u kolostavu hádají dva muži a jedna matka s kočárkem a malou holčičkou uvnitř. Jeden muž poté prudce vystartoval, vyrazil cyklistovi telefon z ruky a dal se na útěk. O to se pokusila i matka s kočárkem, kterou ale chytil cyklista a nehodlal ji pustit do příjezdu policie.“

Městská policie byla na místě rychle, a i když žena několikrát opakovala, že muže nezná a pouze se s holčičkou u kolostavu bavila a chtěla jí dát napít, podlehla tlaku policie a vše posléze vylíčila.

„Šestadvacetiletá žena z Vodňanska odmítala podat jakékoliv vysvětlení k celé věci a uváděla, že svého komplice nezná. Poté se však rozhovořila. Strážníkům sdělila, že se jedná o jejího partnera a vše přiznala. Na místo byla mezitím přivolána hlídka Policie České republiky, která si celou věc převzala k dalšímu šetření. Ženu si policisté převezli na obvodní oddělení. Její dítě i s kočárkem, který žena používá jako úschovnu nářadí, jí strážníci přivezli za dohledu sociální pracovnice oddělení sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města České Budějovice,“ doplnila Školková.

Foto: Městská policie České Budějovice

Autoři

Štítky kočárek, cyklista, obecní policie, Jan Homolka, České Budějovice, Policie České republiky, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

O pachatelích tu ale chybí jedna podstatná věc.

Úterý, 14. července 2015, 12:26Odpovědět

Morální dilema zlodějů nezná mezí, krádeži pomáhala žena s kočárkem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.