Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Tragický víkend na jihočeských silnicích si vyžádal tři oběti

Tři tragické nehody, tři vyhaslé životy... Tak to je bilance končícího víkendu na jihočeských silnicích. O život přišel cyklista, motorkář i řidička osobního automobilu. V letošním roce už na jihu Čech zahynulo jednapadesát osob.

V sobotu odpoledne se na silnici I/23 ve směru z Jindřichova Hradce na Rodvínov střetl automobil Fiat Idea s motocyklem yamaha. „Dle prvotního šetření ke střetu došlo v okamžiku, kdy řidič motocyklu předjížděl před ním jedoucí uvedené vozidlo, jehož řidič odbočoval vlevo na vedlejší komunikaci. Následkem střetu utrpěl jednapadesátiletý řidič yamahy zranění neslučitelná se životem, řidič fiatu a jeho spolujezdec utrpěli lehká poranění a byli převezení na ošetření do jindřichohradecké nemocnice,“ popisuje mluvčí policistů Miroslav Doubek. Řidič fiatu nebyl podle dechové zkoušky pod vlivem alkoholu. Přesná příčina střetu se ale nadále vyšetřuje.

O pár desítek minut později došlo v oblasti Jeleních vrchů na Šumavě k nehodě devětašedesátiletého cyklisty. Ten na svém kole sjížděl na kole po komunikaci ve směru na Novou Pec. „V táhlém klesání však nezvládl svou jízdu a vyjel mimo silnici, kde havaroval. Následkem pádu utrpěl zranění, kterým i přes snahu zdravotníků, kteří na místo přivolali i vrtulník letecké záchranné služby, na místě podlehl,“ přidává Koubek. I příčinu této nehody policisté nadále vyšetřují.

Ani nedělní odpoledne se tentokrát neobešlo bez tragického střetu. Na sjezdu z dálnice D3 na silnici I/19 ve směru na Písek vjela podle prvotních zjištění osmačtyřicetiletá řidička vozu Škoda Octavia combi do protisměru. Tam se čelně střetla se stejným typem vozu, jen modré barvy. „Následkem střetu utrpěla zranění, kterým i přes rychlý zákrok zdravotníků na místě podlehla. Posádka druhé octavie modré barvy, kterou byl řidič a spolujezdkyně, utrpěla poranění, jež si vyžádala její převoz do táborské nemocnice,“ dodává mluvčí. Policisté nyní hledají svědky nehody, protože není zcela zřejmé, odkud řidička stříbrného vozu Škoda Octavia combi přijela, zda po sjezdu D3 od Prahy, po sjezdu D3 od Budějc, nebo zda v místě nestálo ještě jiné auto.

Foto Policie ČR

Štítky silnice, Česko, úraz, havárie, Škoda Octavia, Jindřichův Hradec, Rodvínov, Fiat Idea, Praha, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický víkend na jihočeských silnicích si vyžádal tři oběti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.