Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Detektivové odhalili šestičlennou skupinu podezřelou z kuplířství na jihu Čech

Tři občany české a tři občany ukrajinské národnosti obvinila policie z kuplířství a praní špinavých peněz. Jako organizovaný gang měli nutit ženy k poskytování sexuálních služeb v nočních klubech na Prachaticku a Klatovsku. Pět členů již bylo posláno do vazby. V případě odsouzení jim hrozí až dvanáct let vězení.

Kriminalisté měli skupinu na mušce několik měsíců. Jejími členy byly osoby od 25 do 55 let. Zadrželi je na konci srpna. Ženám slibovaly pracovní příležitosti, ve skutečnosti tomu však bylo jinak. „Podezřelí měli zneužít tíživé situace dívek a žen, pramenící z jejich finanční či celkové materiální nouze a z neznalosti nového prostředí a jazyka. K poskytování sexuálních služeb je pak měli nutit pod pohrůžkou vyzrazení způsobu jejich obživy rodinným příslušníkům. Ženy ve věku od 18 do 40 let byly umístěny v několika nočních klubech na Prachaticku a Klatovsku, kde jejich služeb využívala především stálá německá klientela,“ uvedl tiskový mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

Policie zakročila přímo v nočních klubech a v bydlištích pachatelů. Ti oslovovali ženy z Čech, Ukrajiny a Rumunska už od roku 2012. Kolik dívek ale tímto způsobem nalákali je zatím v šetření. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích.

Foto pixabay.com

Štítky Česko, okres Prachatice, okres Klatovy, Pavel Hanták, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, Státní zastupitelství ČR, Ukrajina, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Detektivové odhalili šestičlennou skupinu podezřelou z kuplířství na jihu Čech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.