Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Jsme v roce 2011, nebo v roce 1991?

Mnoho lidí se snažilo zastavit čas, ale nikomu se to doposud nepodařilo. Zdá se, že se na lepší časy blýská u nás v Budějcích.

Mnoho lidí se snažilo zastavit čas, ale nikomu se to doposud nepodařilo. S jedinou výjimkou - zdá se, že u nás v Budějcích zastavit čas umíme.

Bohužel se to netýká lidského stárnutí jako takového......škoda. Čas se u nás totiž zastavil pouze v tom smyslu, že se některé části našeho města od začátku 90-tých let prakticky nezměnily. Míst a námětů je jistě víc, mně momentálně zaujalo neřešení vietnamských tržnic, které zcela jednoznačně hyzdí Budějce.

Je mi trapně jako budějckému patriotovi, když si uvědomím, co jako první spatří turista, který vyšel z budovy vlakového nádraží a již se těší na objevování krás a zajímavostí našeho krajského města.

Uvidí nevzhledný kutloch, připomínajiící slumy, zabírající poměrně velkou část prostranství.
Dovolím si citovat Kelišku z trilogie Slunce, seno.....

"To je hnus, velebnosti!"

Stejný obraz je k vidění v sousedství kina Kotva, kde stojí prodejní stánek z různě posvařovaných kusů plechů a také u Krajské nemocnice, kde navíc již nikdo ani neprodává (viz foto), pouze plechová konstrukce rezne. 

Ano; kompetentní osoby, které mají na starosti vzhled Budějc, mohou namítnout, že ví, že je to nehezké, ale protože je to na soukromých pozemcích, nemůže s tím Magistrát nic dělat.

Já tvrdím, že může. Když už mi mluví do toho, jakou a v jakých místech si mám na svém pozemku postavit garáž, tak by tato veřejná prostranství měl "ochránit" místní vyhláškou. V tomto případě zcela jasně definovat, kde se může prodávat ve stáncích, aby město na svých nejrušnějších třídách nepůsobilo jako "Trpaslíkov" před hranicí s Německem, např. před Strážným.

Vůbec mi nevadila tržnice u Kauflandu, která byla k tomuto účelu vybudována, ta je ovšem v současnosti prázdná a stavba postupně chátrá.

Vám to nevadí, Budějčáci? Mně strašně.


autor : Hawky, Budějcká Drbna 

 

 

Štítky České Budějovice, Kaufland, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Týma

Je pravdou, že uvedený stav (opravdu hrozný) může stavební obor magistrátu. Mohou tisíckrát tvrdit, že pozemky jsou soukromé, ale jak využívají zákonných norem pro jejich regulaci?

Čtvrtek, 23. června 2011, 10:14Odpovědět

Hawky

Nejsmutnější na tom je to, že lidé ty "stavby" míjejí bez povšimnutí a berou to jako součást zástavby proluky. Prostě zvyk.....a jak píše Richard, jedná se o soukromé pozemky a soukromník z toho má platbu za pronájem a je mu naprosto jedno, jestli na jeho pozemku něco hyzdí okolí. Když už to nevadí úředníkovi, měl by mít alespoň majitel pozemku snahu o to, aby nájemce neznehodnocoval jeho majetek....ale to je samozřejmě utopie, bohužel. Prachy nade vše. Myslím si ale, že peníze může přinést i vhodný developerský projekt. Takhle krásně zmizela např. tržnice v Kanovnické ul. A ještě dovětek. U špitálu se v tom rezavém paskvilu odpoledne prodávalo......

Středa, 22. června 2011, 08:19Odpovědět

richard praskořík

díval jsem se na servru města komu ty pozemky patří. u nádraží jedné pražské firmě, u kauflandu p. Buckovi a u nemocnice nějaké paní z čb. že se to nelíbí souhlas. možná je to na stavebním úřadu, tj. zda ty "stavby" z plechu a jiných materiálů splňují to co by měly, ale odborník rozhodně nejsem. jo lidickou jsem opomněl, ale to asi také bude na soukromém pozemku.

Úterý, 21. června 2011, 23:46Odpovědět

Frank Flint

Vadí ... a moc! Ale co s tím my pěšáci můžeme dělat?

Úterý, 21. června 2011, 18:30Odpovědět

Jsme v roce 2011, nebo v roce 1991?  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.