Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

MINISERIÁL: Střelecký ostrov dostane nový trávník a světelnou tabuli

Krátkým seriálem se bude Budějcká Drbna věnovat největším či upravovaným sportovištím ve městě. Na Střeleckém ostrově pokračují vnitřní úpravy hlavní tribuny.

Až skončí fotbalistům českobudějovického Dynama jarní část sezony 2015/2016, pustí se do práce opět dělníci. V hlavní tribuně dokončí vnitřní úpravy přízemí. „V plánu je dokončení posilovny, šatny hostů a sociálního zařízení,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

„Po ukončení letní etapy bude hotové přízemí. Zbývá udělat první patro, kde je restaurace, VIP prostory, Presscentrum. Poslední etapa se bude věnovat vnější úpravě. Zahrnuje výměnu oken, zateplení, fasádu a vnější schodiště,“ dodal mluvčí Dynama Aleš Strouha. Pro další pauzy v sezoně (zima 2016/2017 a léto 2017) se pak chystají stavební úpravy přímo na tribuně, ale ani ty se diváků netýkají.

Podle stavebního a výběrového řízení se upraví novinářská lávka a hlasatelna. „Novinářskou lávkou je myšlena lávka, co je pod střechou a využívají ji kamery. Tato lávka se bude úplně rušit a půjde pryč. Dojde k celkové rekonstrukci nebo spíše k nové výstavbě rozhlasové kabiny. Ta současná se také zboří a postaví se úplně nová, výrazně větší. Bude rozdělena na čtyři části. Jedna místnost bude pro hlasatele na stadionu a obsluhu světelné tabule, druhá bude pro rozhlas, třetí pro TV komentátory a poslední pro policii a bezpečnostní agenturu,“ upřesnil chystaný zásah do středu hlavní tribuny generální sekretář Milan Čadek. Kamery televizí se přesunou mezi novou rozhlasovou kabinu a VIP sedačky.

Na hlavní tribuně naopak jistě nedojde k úpravě sedadel. Během rekonstrukce se ale bude řešit i opláštění hlavní tribuny, aby co nejvíce korespondovalo s celým stadionem. Výhodou Střeleckého ostrova jsou splňující kritéria pro mezinárodní zápasy. Díky tomu není potřeba další zásah do zázemí.

Hráči se mohou od nové sezony těšit na zcela nový travnatý koberec. Položen by měl být ještě letos během léta před zahájením nové sezony. Diváci pak uvítají zlepšení komfortu díky nové světelné tabuli. „K výměně světelné tabule by mělo dojít také letos v létě. Rozpočet města s tím počítá,“ dodal Strouha.

„Časoměrná tabule je multifunkční zařízení, v podstatě velká LCD televize. S přihlédnutím k finanční náročnosti, obrazovka stojí kolem 2 milionů korun, bylo rozhodnuto, že obnova tohoto zařízení bude postupná. Znamená to, že v prvním kroku bude instalován pouze nový zobrazovač, který nahradí stávající, který je více než dvacet let starý. Součástí dodávky bude systém pro obsluhu a software časomíry,“ upřesnil Holický.

Technické údaje nové tabule:

  • velikost: 6,08 x 4,48 metru
  • poměr stran 16:12
  • typ obrazovky LED s technologií DIP 2RGB
  • rozteč pixelů: 20 milimetrů fyzických/10 milimetrů virtuálních
  • rozlišení 608 x 448
  • celková hmotnost (maximálně) 2000 kilogramů

Foto: www.skcb.cz

Štítky Střelecký ostrov, Drbna.cz, lávka, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MINISERIÁL: Střelecký ostrov dostane nový trávník a světelnou tabuli  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.