Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Přihlaste se na Yauwais Cup a ukažte sportovní všestrannost

Turnaj pro čtyřčlenné týmy se uskuteční 16. července a zasáhne do něj až 20 mužstev. Hrát se bude fotbal, nohejbal, tenis a volejbal. Pátým sportem je technická disciplína stání na kloubnících.

Yauwais Cup se uskuteční v Ledenicích na Českobudějovicku a jde o 4. ročník turnaje. Budějcká Drbna je hlavní mediální partner a v roce 2015 měla na turnaji svůj tým. Při premiéře obsadil čtvrté místo. „Jsme rádi, že i v dalším roce můžeme být hlavním mediálním partnerem regionální sportovní akce, která rok co rok získává na prestižnosti a věhlasu. Důkazem je vždy velká návštěvnost na ledenickém sportovišti,“ uvedl šéfredaktor Budějcké Drbny Lukáš Dvořák.

Na turnaji startují týmy složené ze čtyř hráčů (hráček), které jsou rozlosovány do základních skupin. V nich se každý utká s každým ve všech sportech. Nejlepší pak postoupí do play-off. V roce 2015 se turnaje zúčastnilo 23 mužstev a bylo odehráno přes 200 zápasů.

Pro čtvrtý ročník jsme se rozhodli snížit počet týmů. Maximálně jich do turnaje zasáhne 20. Navíc jsme ubrali stolní tenis, který se nám ve venkovním prostředí neosvědčil,“ říká zástupkyně hlavního pořadatele Tereza Cukrová ze spolku Ledenická sportovní. „Aktuálně máme přihlášených 14 týmů. Zbývá posledních šest volných míst.

V daném sportu hrají týmy tak, že fotbal a volejbal hrají všichni hráči. Tenis dva hráči bez možnosti střídání a nohejbal tři s možností střídání. Stání na kloubnících absolvuje jeden zástupce týmu. Fotbal se hraje 10 minut a ostatní sporty jsou upraveny tak, aby zápas kolem 10 minut trval. „Je to kvůli hladkému chodu turnaje. Například tenis se tedy hraje na tři vítězné gemy,“ dodává Cukrová.

Startovné pro tým, který tvoří čtyři hráči, činí 1 000 korun. V ceně jsou čtyři guláše k obědu. Přihlašovací formulář je na adrese bit.ly/Yauwais_Cup_2016. Po jeho vyplnění dostane kapitán týmu výzvu k zaplacení, po kterém bude tým definitivně přihlášen.

Do turnaje nezasáhnou vítězové předchozích tří ročníku – Miláčci. „Chceme přenechat pohár dalším týmům. Na turnaj se rádi přijdeme podívat, ale jen jako diváci nebo pomůžeme s organizací,“ řekl kapitán Petr Králík. Mezi přihlášenými jsou naopak poražení finalisté z předchozích let – Moulové (2013) a Jupíci (2014 a 2015). Večer po turnaji navíc bude hrát kapela.

Štítky sport, Lukáš Dvořák, okres České Budějovice, Ledenice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlaste se na Yauwais Cup a ukažte sportovní všestrannost  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.