Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Do Písku zavítá olympijská roadshow. Postupně se zastaví v celém kraji

Největší sportovní událost letošního roku - letní olympijské hry - pomalu klepe na dveře. Na tu se připravuje i Jihočeský kraj, který už tento víkend rozjíždí svou olympijskou roadshow v rámci projektu Jižní Čechy olympijské 2016. Akci určenou pro širokou veřejnost, zejména pak pro žáky základních a středních škol, organizuje Krajský úřad Jihočeského kraje ve spolupráci s Českým olympijským výborem. Postupně ji uvidí Písek, Tábor, Strakonice, Hluboká nad Vltavou, České Budějovice a Jindřichův Hradec.

„Naším mottem, se kterým jsme do projektu Jižní Čechy olympijské vstupovali, bylo, že chceme do sportování zapojit co nejvíce lidí z celého našeho regionu. A tato akce je jasným důkazem toho, že se nám to daří,“ uvedl hejtman Jiří Zimola. Největším tahákem bude ale v době konání olympiády Olympijský park Rio - Lipno 2016. „Jsme hrdí, že jsme uspěli v silné konkurenci jiných krajů a měst a olympijská vesnička vyroste právě u nás,“ dodal hejtman.

Poprvé uvidí olympijskou roadshow už tento pátek a sobotu areál píseckého výstaviště. Připojí se k oblíbené akci Cipískoviště 2016. A na návštěvníky bude čekat bohatý program. Od páteční 10. hodiny je čeká Gigathlon (závod ze Švýcarska, který se letos v září poprvé uskuteční na Lipně, rugby, golf, orientační běh nebo stolní tenis. Během dne vystoupí také kapela Pub Animals.

Druhý den začne program také v 10 hodin. Dětem i dospělým nabídne projekt Sazka Olympijský víceboj, ve kterém se budou moci zúčastnit netradičních disciplín. Soutěžících předvedou hod basketbalovým míčem, hbitost a orientační schopnosti v originální disciplíně T-běh, hluboký předklon, rovnováhu při postoji čápa a silovou vytrvalost u zkrácených sed-lehů.

S obdrženým sportovním vysvědčením pak mohou soutěžící zjistit svou vlastní výkonnost. Zajímavé pro ně bude i porovnání s ostatními. „Každý soutěžící obdrží na památku sportovní vysvědčení a drobný dárek za účast od zástupců Jihočeského kraje, který je hlavním organizátorem roadshow. Na základě výsledků v jednotlivých věkových kategoriích ambasadoři Sazka olympijského víceboje mezi soutěžícími vyberou sportovní hvězdu,“ doplňuje vedoucí marketingu a cestovního ruchu kraje Jiří Gruntorád.

Olympijská roadshow bude v Písku teprve na svém začátku. Na Den dětí se objeví v Táboře, 17. června ve Strakonicích, 23. června v Hluboké nad Vltavou, 24. června v Českých Budějovicích a 29. a 30. července v Jindřichově Hradci. Podrobnější informace ale budou ke každé zastávce zveřejněny později.

Foto ceskosportuje.cz

Štítky olympijské hry, Písek, Jihočeský kraj, projekt, České Budějovice, Letní olympijské hry, Tábor, Jindřichův Hradec, Strakonice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Písku zavítá olympijská roadshow. Postupně se zastaví v celém kraji  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.