Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Osmkrát inkasovat a i tak vyhrát? Štíři to dokázali ve druhém čtvrtfinále

Národní florbalová liga pokračovala pro českobudějovické Štíry druhým čtvrtfinále v Turnově. Jihočeši získali druhý bod po výhře 8:12 a doma mohou rozhodnout o postupu do semifinále.

Zápas plný akcí a gólů se musel divákům líbit. Turnov měl více ze hry v úvodních minutách, ale do vedení šli hosté. V 6. minutě využil nedorozumění v domácí obraně Jindřich Hrdý – 0:1. V 11. minutě za Turnov srovnal po střele z pravé strany Pavel Sekyra a bylo to 1:1. Do konce první části ale hráli prim jen Štíři.

Za půl minuty jim vrátil vedení po střele středem Lukáš Malý a do konce třetiny se trefili ještě Lukáš Froněk a znovu Jindřich Hrdý – 1:4. Domácí se vrátili do zápasu ve druhé třetině. Během dvou minut dokázali snížit Vojtěch Palatínus a Štěpán Matěcha na 3:4. Ve 25. minutě pomohla hostům tyč a z protiútoku zvýšil vedení Radek Hanák – 3:5.

Další důležitý gól dali Štíři na konci 26. minuty po střele Lukáše Malého – 3:6. Ve druhé polovině druhé třetiny završil hattrick Lukáš Malý a za domácí pak snížili Adam Buriánek a Vojtěch Palatínus – 5:7. Do třetí třetiny se tak šlo za stavu, který domácí mohli rychle srovnat. Hosté ale drama nepřipustili a kanonádou zvýšili na 5:12. Góly postupně dali Michal Klouda a dvakrát se trefili Radek Hanák a Lukáš Froněk.

V poslední pětiminutovce zápasu Turnov sice vstřelil tři góly, ale o zisku druhého bodu v sérii bylo již dávno rozhodnuto. Čtvrtfinále se o víkendu přesune do Českých Budějovic. První šanci na ukončení série budou mít Jihočeši v sobotu. Ve Sportovní hale se bude hrát od 20:30. Případný čtvrtý zápas by začal v neděli v 15:30.

TJ Turnov – FBC Štíři České Budějovice 8:12 (1:4, 4:3, 3:5)

Branky a nahrávky: 11. Sekyra (A. Palatínus), 21. V. Palatínus, 23. Matěcha (A. Palatínus), 34. Buriánek (Sekyra), 36. V. Palatínus (A. Palatínus), 56. Nezdara (Matěcha), 57. Matěcha (Sekyra), 59. A. Palatínus (Sekyra) – 6. Hrdý, 12. Malý (Hrdý), 13. Froněk (Hanák), 18. Hrdý (Staněk), 25. Hanák, 26. Malý (Havelka), 33. Malý (Hrdý), 44. Froněk (Havelka), 46. Hanák (Havelka), 48. Hanák (Havelka), 51. Klouda (Hrdý), 53. Froněk (Hrdý). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváků: 84.

Turnov: Švec (51. Rudolf) – Měkota, V. Palatínus, A. Palatínus, Havlín, Matěcha, Seidl, Rondoš, Bursa, Hejduk, Grmolec, Vitásek, Buriánek, Sekyra, Nezdara

České Budějovice: Švehla – Staněk, Podlaha, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Klouda, Žáček, Hanák, Havelka, Froněk, Malý, Slepička, Tomšíček

Štítky čtvrtfinále, Turnov, Radek Hanák, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmkrát inkasovat a i tak vyhrát? Štíři to dokázali ve druhém čtvrtfinále  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.