Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Ledeničtí Žraloci mají první polovinu za sebou. Ženy i muži se drží v extralize vysoko

Všechny týmy softbalistů Žraloci Ledenice mají odehranou jarní část sezony. Nejsledovanější týmy se v extralize drží v horní polovině. I díky zahraničím oporám.

„Ženy jsou po jarní části na druhém místě tabulky. Z druhé poloviny sezony zbývá ještě dohrát šest zápasů do konce základní části,“ uvedl prezidentka klubu Hana Korčáková s tím, že jak ženy, tak i muži mají i letos zajímavé zahraniční posily.

A-tým žen posílily pro tuto sezony tři hráčky. „Máme Marinu Lacknerovou z Rakouska a pak dvě české  reprezentantky – Dinu Pfaifrovou a Lucii Halkucovou,“ dodala Korčáková. Pfaifrová je z Dračic Brno a Halkucová ze Storms Praha.

Extraliga mužů je podobně jako v uplynulé sezoně hodně vyrovnaná a Ledenice se drží na děleném třetím místě. „Mezi muži není vyložený favorit. Do konce základní části zbývají dohrát čtyři zápasy.“ Během června tým posílil Stuey Reynolds z Nového Zélandu a na konci srpna by měl dorazit jeho spoluhráč Cambel Enoka. „Oba pak zůstanou do konce play-off,“ upřesnila dále prezidentka.

Ledenice mají v této sezoně v soutěži i B-tým mužů ve druhé lize, ligu hrají i juniorky, junioři, kadeti a žáci. „Celkem letos hrajeme devět celostátních softballových soutěží a jednu místní. Během srpna navíc naše A-týmy budou hrát na prestižních Evropských pohárech s nejlepšími evropskými týmy. Muži se představí v Itálii v termínu 21. až 26. srpna a ženy pak pojedou na přelomu srpna a září do Holandska,“ dodala Korčáková.

Autoři | Foto archiv Žraloci Ledenice

Štítky Žraloci Ledenice, softball, Ledenice, Rakousko, Praha, Brno, Nový Zéland, Itálie, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledeničtí Žraloci mají první polovinu za sebou. Ženy i muži se drží v extralize vysoko  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.