Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

České Budějovice přidají peníze do podpory vrcholového sportu. A to propagací města

Pro výraznější finanční podporu vrcholového sportu ve městě se rozhodl českobudějovický magistrát. Tři preferované kluby, volejbalový, hokejový a fotbalový, si mezi sebou rozdělí dvacet milionů korun. A to v každé sezoně po dobu čtyř let. Radní vidí v podpoře sportu možnost zviditelnění města. Proto navýšení finanční podpory hodlá řešit formou reklamních a propagačních služeb.

S větší finanční injekcí mohou sportovci zmiňovaných tří klubů počítat už od sezony 2017/2018. Doposud volejbalisty, hokejisty a fotbalisty magistrát podporoval ročně poloviční částkou, tedy celkovými deseti miliony na soutěžní ročník.

 „Podporu formou reklamních a propagačních služeb, která pro následující čtyři sezony činí celkově osmdesát milionů korun, musí ještě schválit městské zastupitelstvo. A to v podobě rozpočtové změny, protože část peněz bude přesunuta na zmiňovaný účel z rezervy,“ uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda.

V podpoře sportu vidí radní možnost propagace a reklamy města. „Proto podporujeme hlavně sporty, které jsou vidět, které jsou slyšet. O které je mediální zájem a které táhnou. Populární sporty, na které chodí lidé, prostě sporty, které mají relativně vysokou návštěvnost,“ vysvětlil Svoboda.

Primátor v této souvislosti připomněl, že českobudějovický volejbalový klub je úřadujícím mistrem České republiky, hokejisté hrají druhou nejvyšší soutěž, v níž se pohybují v horních patrech tabulky. A totéž platí o fotbalistech.

Ovšem zmiňovaná částka se nezmění, nezvýší, ani v případě, že by hokejisté nebo fotbalisté postoupili do vyšších soutěží. Už teď je vše nastavené tak, jako kdyby hráli nejvyšší soutěže,“ podotkl primátor a dodal, že zmiňovaná podpora je ve srovnání s jinými městy už na horní hranici rozpočtovaných prostředků.

Jiří Svoboda také zároveň připomněl, že magistrát nemyslí jen na kolektivní sporty a jen na dospělé. Podporuje mládež i jednotlivce. Ovšem jinými formami.

Štítky sport, klub, peníze, podpora, reklama, magistrát, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Svoboda, fotbalista, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice přidají peníze do podpory vrcholového sportu. A to propagací města  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.