Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Premiérový Dětský temelínský běh si užilo několik desítek dětí

Sobotní běžecké závody přilákaly k Infocentru Jaderné elektrárny Temelín téměř čtyři desítky dětí. Medaile se rozdělovaly ve čtyřech kategoriích. S netradičním prostředím a průběhem závodu byli spokojeni závodníci i samotní organizátoři.

Jsem strašně rád, že tu dnešní závody proběhly. Brali jsme to jako takovou výzvu po mistrovství republiky v přespolním běhu, které tu Jihočeský kraj pořádal před sedmi lety. Podařilo se zde opět hezky postavit trať a počasí nám také vyšlo. Věřím, že založíme tradici a příští rok závody ještě s větší účastí zopakujeme,“ říká za organizátory Pavel Novák, předseda Jihočeského krajského atletického svazu. 

Nejmladší kategorie dětí do 11 let běžela v celkem náročném terénu zámeckého parku jeden okruh v délce 750 metrů. Ve starší přípravce mezi děvčaty zvítězila desetiletá Pavlína Dobešová z atletického oddílu Moravská Slavia Brno. „Dneska se mi běželo dobře, atletiku dělám od pěti let. Nejvíce mě baví skok do dálky a chtěla bych zkusit skok o tyči,“ usmívá se Pavlínka. Tereza Mrkosová, trenérka brněnského atletického klubu dodává: „Každý rok jezdíme s dětmi do Budějovic v rámci spolupráce s pořádajícím oddílem SK Čtyři Dvory. Na Temelíně jsem poprvé, moc se nám tu líbí prostředí Infocentra, které jsme měli také možnost si prohlédnout, a přilehlého parku. Děti byly moc šikovné a závody si užily.“ 

Jedenáctiletý Teodor Brcko z pořádajícího oddílu doběhl mezi kluky na druhém místě: „Atletika mě baví, dělám ještě také fotbal, parkur a lezení. Před týdnem jsem překonal oddílový rekord na 1500 metrů,“ pochlubil se Teo. 

Mladší a starší žactvo běželo dva, respektive tři okruhy. Na třetím místě doběhla třináctiletá Alice Hanáková, která si přišla jen tak vyzkoušet své síly. „Atletiku nedělám, chodím do mažoretek, v zimě mě baví běžky. Trasa byla pro mě celkem dlouhá a náročná, ale zvládla jsem to,“ říká Alice.

Další akcí temelínského infocentra budou adventní projížďky, které proběhnou na přelomu listopadu a prosince,“ doplňuje tiskový mluvčí Marek Sviták.

Autoři

Štítky děti, běh, Temelín, Dětský temelínský běh, Jaderná elektrárna Temelín, atletika, Pavel Novák, Jihočeský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiérový Dětský temelínský běh si užilo několik desítek dětí  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.