Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Přesnou mušku a pevné nervy předvedly střelkyně z jižních Čech při prestižní mezinárodní soutěži

V nabité konkurenci tří stovek závodníků z pěti zemí se neztratily reprezentantky z jihu Čech. Ty v prestižní mezinárodní střelecké soutěži Zlatý lev, kterou hostil západočeský Cheb, stály v několika kategoriích na bedně, a jednou dokonce i na stupínku nejvyšším. O fantastický úspěch se postaraly Vlaďka Hradská a policistky Simona Toningerová a Tereza Veselá.

Závodu, který je rozdělen do několika kategorií, se letos zúčastnily skoro tři stovky závodníků z České republiky, Německa, Itálie, Slovenska a Ruska. „Závodilo se ve střelbě ze samopalu vzor 58 a ve střelbě z velkorážní pistole ČZ 75," upřesnila informace jihočeská policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

V bojích o Zlatého lva ani letos nechybělo ani ženské družstvo strakonického sportovního klubu ve složení policistka ze Strakonic Simona Toningerová, táborská policistka Tereza Veselá a Vlaďka Hradská. 

„Střílely jsme na mezinárodní pistolový terč z pistole CZ 75 ze vzdálenosti pětadvacet metrů a v kleče ze samopalu na sto metrů," popsala soutěžní disciplíny strakonická policistka Simona Toningerová.

Ve střelbě z velkorážní pistole ČZ 75 si závodnice ze Strakonic nástřelem 252 bodů zajistily v kategorii žen fantastické zlato. Po sečtení bodů za střelbu z pistole a samopalu obsadily reprezentantky Strakonic v hodnocení všech ženských týmů skvělé druhé místo s celkovým počtem 492 bodů.

Vlaďka Hradská navíc získala bronz v individuálním hodnocení žen. „Na tuto soutěž jezdíme už léta a rok od roku je konkurence větší a výběr družstev přísnější. Je to vidět i na výsledcích. To, co před deseti lety stačilo na první místo, nemá už šanci na žádnou medaili. My si ale stále držíme dobrou pozici a přestřílely jsme i soupeřky z Německa a Ruska," uvedla spokojená Vlaďka Hradská.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Zlatý lev, soutěž střelba, policistka, Jihočeský kraj, Česko, sportovní střelba, Cheb, Rusko, Německo, Strakonice, CZ 75, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přesnou mušku a pevné nervy předvedly střelkyně z jižních Čech při prestižní mezinárodní soutěži  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.