Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Přes tisíc cvičenců se předvedlo při župním všesokolském sletu v Budějcích

Hlasitá hudba zněla včera, v sobotu 9. června, odpoledne z atletického stadionu na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. A kdo nakoukl na jeho plochu, viděl pestrobarevné hemžení. Nejen na zaplněné tribuně stadionu a kolem něj, ale především uprostřed na trávníku. Ale tam to hemžení mělo řád. Cvičenci a cvičenky Sokolské župy Jihočeské všech věkových kategorií tam totiž představili skladby pro červencový všesokolský slet v Praze.

Stadion na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích včera, v sobotu 9. června, přivítal víc než 1100 cvičenců a cvičenek, kteří na krajském sletu Jihočeské župy České obce sokolské předvedli ve zhruba dvouhodinovém programu skladby chystané na XVI. všesokolský slet. Ten se uskuteční v prvním červencovém týdnu v Praze.

Na ploše budějckého stadionu bylo k vidění jedenáct sletových skladeb od dětských až po seniorské, program zahájily mažoretky ze skupiny Prezioso z Blatné. Program vyvrcholil skladbou seniorů symbolicky v letošním roce nazvanou Princezna republika.

„Jsme tady s babičkou. Ta pořád vzpomíná na spartakiádu, kterou cvičila a kterou jí slet hodně připomíná. Je nadšená. To já to znám právě jen z jejího vyprávění, možná jsem na netu nějaké video viděla, ale nezažila jsem to. A tahle vystoupení sokolů? Ano, je to fajn, cvičí ti nejmenší i ti nejstarší. Hýbou se, něco dělají, a to je to nejdůležitější. Prý se pak všichni sejdou v Praze, to není asi žádná legrace, secvičit to a připravit tak, aby vše klaplo," řekla Martina Matějovská z Českých Budějovic.

Krajskému sletu předcházely sokolské akademie v řadě měst. 

Sokol stále patří mezi vůbec nejmasovější organizace v zemi, i když doby jeho největší slávy jsou dávno pryč. A právě největší svátek sokolů, kterým je všesokolský slet a který se koná jednou za šest let, odstartuje začátkem července v Praze. Bude v historii již šestnáctý. Na stadionu v pražském Edenu vystoupí na patnáct tisíc cvičenců celkem ve třinácti skladbách. A v hlavním městě nebudou chybět ani jihočeští sokolové.

Všesokolský župní slet v Českých Budějovicích

Neděle, 10. června 2018, 12:46

Všesokolský župní slet v Českých Budějovicích
Všesokolský župní slet v Českých Budějovicích

Štítky sport, zábava, sokol, slet, župa, Jihočeský kraj, cvičení, skladba, stadion, České Budějovice, Praha, Česká obec sokolská, Blatná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Přes tisíc cvičenců se předvedlo při župním všesokolském sletu v Budějcích  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.