Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KAM ZA SPORTEM: Prachatická Xterra Czech láká na kvalitní triatlon. Generálky hraje Dynamo i Táborsko

Lákavý dvoudenní nejen triatlonový program nabízí závod Xterra Czech v okolí Prachatic. Konají se i další triatlony a své poslední zápasy v přípravě hrají oba největší jihočeské kluby. Dynamo hostí Benešov, Táborsko mladíky ze Slavie.

Závod Xterra Czech každoročně láká velké množství diváků. Na zajímavý závod, který čítá 1,5 kilometru plavání, 32 kilometrů na kole a 10 kilometrů běhu, se chystá několik profesionálních závodníků z Evropy i světa. Na startovní listině jsou závodníci či závodnice ze Švýcarska, Itálie, Španělska, Rakouska, Jihoafrické republiky, Francie, Velké Británie či Německa.

Součástí programu je i sprint nebo štafetový a dětský závod. Start sprintu je v sobotu ve 12:00 a sportovci v něm budou zdolávat trať 0,3 km plavání, 12 km na horském kole a tři kilometry terénního běhu. Hlavní závod v neděli odstartuje v 11 hodin. Start je nedaleko obce Křišťanovice, protože plavání je naplánované v místním rybníku.

Po dvou okruzích (každý 750 metrů) se triatlonisté vydají na dlouhý okruh 32 kilometrů, který absolvují na horských kolech. „Na závodníky čekají singletracky, štěrkové cesty, brody, průjezd přes zaniklé osady, okolo válečných bunkrů, ale také krásné výhledy do přírody. Závěr tratě zavede kola po kočičích hlavách až do centra města Prachatice,“ stojí v oficiálním popisu tratě. Běh je pak po Prachaticích a přilehlém okolí. Štafety startují o 30 minut později a absolvují stejné vzdálenosti.

Z dalšího programu lákají generálky obou druholigových týmů. Dynamo se v neděli od 14 hodin utká na Střeleckém ostrově s Benešovem, Táborsko jede do Kamenice nad Lipou, kde se zítra utká s juniorkou SK Slavia Praha.

Kam dále za sportem?

Sobota 14. července

Fotbal

FC Písek – AC Sparta Praha U21 (příprava) 11:00

FC MAS Táborsko – SK Slavia Praha U21 (příprava, Kamenice) 17:00

Jachting

Modrá stuha (Černá v Pošumaví) 10:00

Ultimate frisbee

Princess Cup (Sokolský ostrov, České Budějovice) 8:30

Triatlon

XTERRA Czech (Prachatice) začátek celodenního programu 8:00

Jivenský triatlon 13:00

Sudoměřický triatlon 14:00

Neděle 15. července

Fotbal

SK Dynamo České Budějovice – SK Benešov (příprava) 14:00

Ultimate frisbee

Princess Cup (Sokolský ostrov, České Budějovice) 8:00

Triatlon

XTERRA Czech (Prachatice) začátek celodenního programu 8:00

Autoři | Foto Ondra Krajča

Štítky xterra, Prachatice, kam za sportem, nabídka, SK Dynamo České Budějovice, triatlon, okres Tábor, SK Slavia Praha, SK Benešov, plavání, Evropa, Itálie, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KAM ZA SPORTEM: Prachatická Xterra Czech láká na kvalitní triatlon. Generálky hraje Dynamo i Táborsko  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.