Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SPORTOVNÍ TAHÁK: Dynamo zaútočí na páté domácí vítězství. Proti budou Vítkovice

Druholigoví fotbalisté SK Dynamo České Budějovice rozehrají po reprezentační přestávce další část Fortuna: Národní ligy doma s MFK Vítkovice. Jihočeši pomýšlí na návrat do čela tabulky, soupeř má ale formu a proti favoritům umí bodovat.

Jihočeši mají ve druhé nejvyšší soutěži odehráno sedm zápasů a v tabulce jsou těsně na druhém místě. Po prohře v Pardubicích (0:2) je před reprezentační přestávkou přeskočili Severočeši z Ústí nad Labem, kteří mají aktuálně ale jen o jeden bod více.

Reprezentační pauza nám přišla vhod. Měli jsme dostatek času, abychom doléčili všechny zdravotní šrámy,“ uvedl k zápasu mluvčí jihočeského klubu Aleš Strouha s tím, že trenér David Horejš má pro zápas k dispozici kompletní kádr.

Týmy se spolu naposledy utkaly v dubnu na hřišti Vítkovic a úspěšnější byli domácí. Vyhráli díky gólům z druhé půle 2:0. A i nyní mají Vítkovice našlápnuto k dobrým výsledkům. Nedělní soupeř Dynama je v tabulce sice „až“ v polovině na osmém místě, ale v posledních čtyřech zápasech obral o body silnou Jihlavu i Hradec Králové a porazil Varnsdorf a Třinec.

Dynamo sílu soupeře respektuje. Cílem ale je jedině vítězství. Vyhráli jsme všechny čtyři letošní domácí zápasy a jasným cílem bude vyhrát i ten pátý,“ dodal dále Strouha. Českobudějovičtí hráči vytvořili letos po několika letech ze Střeleckého ostrova znovu „nedobytnou tvrz“ a těší se i z většího zájmu fanoušků. I v neděli se dá očekávat, že na tribuny zavítá slušný počet diváků.

Zápas osmého kola Fortuna: Národní  ligy začne v neděli 16. září tradičně v 17 hodin. Pokud zatím nemáte koupené lístky, můžete o ně do večera soutěžit ZDE.

Štítky sportovní tahák, kam za sportem, Dynamo, SK Dynamo České Budějovice, MFK Vítkovice, 2. česká fotbalová liga, FK Ústí nad Labem, FK Pardubice, David Horejš, FC Hradec Králové, FC Vysočina Jihlava, FK Varnsdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPORTOVNÍ TAHÁK: Dynamo zaútočí na páté domácí vítězství. Proti budou Vítkovice  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.