Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Halová turnajová sezóna je v plném proudu

PR článek

V budějckém tenisovém klubu LTC Tonstav-Service se ani v zimě nezahálí. Hráči i trenéři se připravují na zimní část sezóny a v klubu několik halových turnajů již proběhlo.

První akcí v domácím prostředí byl celostátní turnaj dorostenek vyšší kategorie, kategorie B. Domácí klub reprezentovalo 8 dívek, na silně obsazeném turnaji bylo každé uhrané kolo úspěchem. Nejvíce se dařilo Kateřině Čihákové, která budějcký klub reprezentuje nově od počátku zimní sezóny. Ta jako jediná byla z domácích nasazená hráčka a svoji pozici potvrdila postupem do semifinále, ve kterém podlehla pozdější vítězce celého turnaje, teprve třináctileté Darině Přecechtělové z TK Agrofert Prostějov. Do čtvrtfinále postoupila Eliška Hrádková a jednu výhru zaznamenala Simona Čurdová. Ostatní domácí hráčky bohužel nepřešly přes první kolo.

O prvním lednovém víkendu proběhl v budějckém klubu další turnaj. V rámci krajského přeboru sváděly tenisové bitvy mladší žákyně. I při tomto turnaji měl domácí klub početné zastoupení, do akce zasáhlo pět jeho hráček. S domácími si však pohrál los a svedl všechny domácí dívky v prvním kolo proti sobě. V derby byly úspěšné Vicky Gill a Ema Jílková. Obě bohužel v dalším kole na své soupeřky nestačily, ale s předvedenými výkony proti silným soupeřkám mohou být spokojeny. Nejdále v pavouku prošla Klaudie Rainke, která vypadla ve čtvrtfinále. Kludii se také vedlo ve čtyřhře, ve které se probojovala do semifinále a získala tak medaili za třetí místo. 

Hned další víkend měly mladší žačky opět turnaj na domácí půdě, tentokrát se spolu s mladšími žáky účastnili celostátního turnaje kategorie C. V obou kategoriích nastoupilo 16 hráčů a hráček. I tentokrát si los s domácími pohrál a opět svedl domácí žákyně proti sobě, šťastnější po zápasech byly Ema Jílková a Vicky Gill. Ema uspěla i v dalším utkání a vypadla až v semifinále, odnesla si ocenění za třetí místo. Domácím se vedlo ve čtyřhře, zlatou medaili získala Klaudie Rainke, stříbrnou Ema Jílková, bronzovou Vicky Gill a Lucie Ježková.

Klukům se na domácím turnaji vedlo hůře, jednu výhru zaznamenal Kryštof Halama. Tomáš Fencl měl v prvním kole těžkou pozici, nastoupil proti nasazené jedničce, Filipovi Bryolovi z TK Pelhřimov.

Starší žactvo odehrálo svůj krajský přebor v Táboře. Budějcký klub reprezentovalo 5 dívek a 2 chlapci. Vedlo se Nikole Procházkové, která se probojovala do čtvrtfinále. V deblovém pavouku se dařilo dvojici Tereza Mašková – Veronica Marnová, které padly až ve finále a z Tábora si odvezly stříbrné medaile. V chlapecké kategorii prošel do čtvrtfinále Petr Hruška, v tomto zápase byl nad jeho síly nasazená jednička Patrik Mojžíš. Petr z Tábora také přivezl medaili a to bronzovou z deblové soutěže. Bronz v deblu také získal Jakub Kuba.

Své halové přebory mají přes sebou budějcké dorostenky a dorostenci– ti budou moct využít zázemí domácí haly, jelikož LTC Tonstav -Service dostal i v této kategorii důvěru od tenisové svazu a stal se pořadatelem Jihočeského přeboru dorostenců.

Štítky LTC, tenis, turnaj, čtvrtfinále, semifinále, krajský přebor, Petr Hruška, TK Agrofert Prostějov, Tábor, Tereza Mašková

Halová turnajová sezóna je v plném proudu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.