Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcký půlmaraton pokračuje v duchu EuroHeroes. Na start se postaví i David Vaš

Do startu Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice zbývá přibližně deset týdnů a více než polovina startovních čísel už je vyprodaná. Osmý ročník populárního závodu chce dát v letošním roce opět více prostoru evropským atletům, nebudou ale chybět ani čeští sportovci. Na start se postaví také domácí běžec David Vaš.

Na Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice obsazovali dříve přední příčky výhradně afričtí běžci. Loni však RunCzech v Karlových Varech a Českých Budějovicích odstartoval projekt EuroHeroes a na vybrané závody zve pouze evropské elitní atlety. Iniciativa na podporu evropských vytrvaleckých atletů se úspěšně rozjíždí a její zahájení bylo vnímáno pozitivně jak běžci, tak veřejností. Proto RunCzech v roce 2019 věnuje dva další závody tomuto projektu. Těšit se tak můžeme na evropské atlety včetně nejlepších Čechů i v Budějcích.

Stejně jako v minulých letech se čeká účast kompletní české špičky. V Českých Budějovicích by se měla premiérově představit i nejúspěšnější česká běžkyně a aktuální držitelka rekordu na půlmaratonské distanci Eva Vrabcová Nývltová. Velké divácké podpory se jistě dostane také domácímu závodníkovi Davidu Vašovi, který na sezonu opět trénuje v keňském Itenu.  

 Kapacita Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice je pro tento rok 3 600 běžců a více než polovina registrací už zná své majitele. „I letos budou moci běžci využít mobilní aplikace, která usnadní vyzvedání startovního balíčku, nebo možnosti přeregistrace. Nově bude možné online pověřit někoho k vyzvednutí startovního čísla. Expo nás přivítá na jiném místě, pravděpodobně v obchodní galerii Dvořák a ve středu před závodem si budou moci zájemci vyzvednou svá startovní čísla dokonce v Praze. Trasa závodu s největší pravděpodobností nedozná změn,“ doplňuje Tomáš Mirovský, koordinátor závodů RunCzech.  

Osmý ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice se rozeběhne v sobotu 1. června a v přímém přenosu ho bude vysílat Česká televize. Než se do ulic pustí půlmaratonci, šanci dostanou nesoutěžní běžci – dm rodinný běh nabízí nejen dětem a jejich rodičům nenáročnou tříkilometrovou trať a navíc v den oslav mezinárodního dne dětí. Kapacita je 3 200 běžců a registrace jsou stále otevřené. 

Tisková zpráva

Štítky RunCzech, půlmaraton, České Budějovice, Mattoni, atlet, Mezinárodní den dětí, Světová výstava, Česká televize, Karlovy Vary, Eva Vrabcová Nývltová, Praha

Budějcký půlmaraton pokračuje v duchu EuroHeroes. Na start se postaví i David Vaš  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.