Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejový tým Jihočeské univerzity získal na Akademickém mistrovství republiky stříbro

Stříbrnou medailí se může chlubit hokejový tým Jihočeské univerzity, který se účastnil Akademického mistrovství České republiky ve Slaném. Hokejisté tak mohli vrátit dalšímu budějckému univerzitnímu týmu VŠTE porážku ze souboje univerzit.

„Je to paráda, takový úspěch Jihočeská univerzita v hokeji ještě nezaznamenala. Když ještě přihlédneme k tomu, že téměř v každém týmu byli hráči se zkušenostmi z profesionálních lig, tak je to ohromný úspěch! Byl to krásný týmový výkon, už dlouho jsem si hokej takhle neužil,“ raduje se kapitán Jiří Bárta.

V první den turnaje k výhře nad VŠTE, kterou zdolali 4:1, přidali reprezentanti Jihočeské univerzity ještě body za výhry nad Západočeskou univerzitou (4:2) a Pardubickou univerzitu (3:1). Padli pouze s výběrem univerzity z Hradce Králové výsledkem 1:3. Ale i tak do dalších bojů postoupili z prvního místa. Následoval čtvrtfinálový zápas, v němž na studenty z Jihočeské univerzity vyšel celek z Ostravy. Jihočeši je doslova smetli výsledkem 6:1, a probojovali se tak do pátečního semifinále, kde poměřili síly s univerzitním mančaftem Olomouce. Po náročné a napínavé bitvě zvítězil budějovický tým Jihočeské univerzity poměrem 2:0. Toto vítězství JČU vyslalo do boje o zlatou medaili, které se uskutečnilo v pátek v podvečer.

Jihočeskou univerzitu reprezentovali:Jan Šindelář, Martin Hauser – David Svoboda, Jan Radoš, Michal Michal, Jiří Kubeš, Jan Koňařík – Radek Hanák, Tomáš Syrovátka, Adam Slavíček, David Nehoda, Jonáš Kronus, Štěpán Pinkas, Patrik Šebesta, Jan Fučík, Jiří Bárta, František Bárta.
Trenéři: Jakub Dudák a Jan Trummer st.

Do finálového zápasu nastoupili hráči JČU proti obávanému soupeři z FTVS Karlovy univerzity, jenž je několikanásobným vítězem Akademického mistrovství ČR a který se účastní i Evropské univerzitní hokejové ligy. Utkání se odehrálo ve velmi vysokém tempu se spoustou krásných akcí na obou stranách. Někteří pozorovatelé dokonce zápas kvalitou přirovnali k zápasům vyšších českých lig. Ačkoliv v půlce zápasu tabule ukazovala jednoznačný čtyřgólový náskok UK FTVS (4:0), povedlo se Jihočechům zápas v posledních minutách ještě zdramatizovat, když si v poslední třetině připsali tři zásahy do soupeřovy sítě. Na vyrovnání skóre jim však nezbylo dost času. „Zápas s Karlovkou byl asi nejtěžší, bylo znát, že nám docházejí síly, “ říká útočník Patrik Šebesta. Zápas skočil výsledkem 4:3, nicméně pro hráče JČU to byl i tak vysoce ceněný výsledek.

Umístění na 2. místě je pro hráče zcela zasloužené. Mužstvo během tohoto těžkého turnaje předvedlo skvělé výkony, když odehrálo ve čtyřech dnech devět zápasů. Na střídačce a v šatně nechyběla dobrá, pozitivní nálada a vzájemné povzbuzování. Všichni zúčastnění si týmovou atmosféru pochvalovali. Právě tato atmosféra stála za skvělým výsledkem, který můžeme brát jako velmi dobrou reklamu jihočeskému hokeji.

Autoři | Foto JCU

Štítky hokej, Jihočeská univerzita, Akademické mistrovství České republiky, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Česko, stříbrná medaile, Slaný, Jiří Bárta, Západočeská univerzita v

Hokejový tým Jihočeské univerzity získal na Akademickém mistrovství republiky stříbro  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.