Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Děti do bruslí ukončil druhou fázi. Z laiků jsou teď profíci

Nazout brusle a projet se po ledu v hale nebo na rybníce už teď není pro děti, které absolvovali kurz Děti do bruslí, žádný problém. Na konci května byla ukončena jeho druhá fáze. Děti jsou tak na zimní radovánky připraveny.

Projekt byl spuštěn 1. listopadu loňského roku. „Cílem je naučit děti, které nikdy na bruslích nestály, aby se zbavily strachu a začaly jezdit,“ vysvětlil manažer projektu Zdeněk Ondřej. Kurz je určen především pro děti předškolního věku a žákům prvního stupně základní školy s výukou bruslení.

Druhé fáze projektu se zúčastnily například děti ze Základní škola a Základní umělecké školy Bezdrevská v Českých Budějovicích. „Kurzy byly vedeny profesionálním způsobem. Všechny děti, které byly přihlášeny, se naučily bruslit a zdokonalily své dovednosti. Shledáváme pozitivum v zábavné formě výuky, ze které byly děti vždy nadšené a i v ochotě pomáhat s přípravou na led. Trenéři byli k žákům velmi milí, kamarádští a zároveň požadovali dodržování pravidel. Negativum shledáváme jen ve způsobu dopravy z důvodu těžké výbavy a změn počasí. Celkově se nám kurz velmi líbil a rádi bychom využili další nabídky,“ uvedla učitelka Kateřina Tušková.

Projekt podpořilo ministerstvo školství, město České Budějovice, a také trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jaroslav Pouzar„Dneska už se děti venku na přírodním ledě bruslit nenaučí, takže jsem moc rád, že se tahle myšlenka konečně zrealizovala a začíná fungovat,“ pochválil Pouzar.

Autoři

Štítky brusle, projekt, dítě, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Pouzar, Zdeněk Ondřej, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Projekt Děti do bruslí ukončil druhou fázi. Z laiků jsou teď profíci  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.