Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Benefiční běh Svatojánský kopeček znovu podpoří Centrum BAZALKA

Centrum Bazalka pořádá ve spolupráci s iniciativou Běžímpro.cz, obcí Svatý Jan nad Malší a Jihočeským běžeckým pohárem čtvrtý ročník benefičního běhu „Svatojánský kopeček“. Akce se bude konat v sobotu 21. září od 9:00 ve Svatém Janu nad Malší.

Start hlavního závodu je v 11:00. Startovné činí 100 korun při registraci předem a 150 korun na místě v den konání závodu. Součástí akce jsou i dětské běhy pro všechny věkové kategorie. Všechna startovní čísla se dostanou do slosování o hodnotné ceny.

Dlouholetými patrony Centra Bazalka jsou dnes už bývalí motocykloví závodníci Jakub a Matěj Smržovi, kteří v rámci své fyzické přípravy běhají. V roce 2015 rozjeli projekt BěžímPro.cz, kterým podporují stacionář pro děti s kombinovaným postižením a poruchami autistického spektra Centrum Bazalka. Loňského ročníku Svatojánského kopečku se účastnilo rekordních 296 běžců. Za celou historii závodu se okolo Svatého Jana proběhlo téměř 700 lidí a pro Bazalku se podařilo vybrat úctyhodných 231 519 korun.

„Jako tradičně jsme připravili dvě trasy – pět a deset kilometrů. Pětikilometrovou trať zvládne opravdu každý,“ usmívá se Jakub Smrž. „Chceme zachovat pohodovou atmosféru závodu a na trať tak můžou vyrazit i vyznavači nordic walkingu nebo maminky s kočárky. Důležitá je pointa – možnost podpořit dobrou věc tu má každý, nejen špičkový běžec,“ dodává Jakub. Na svého bratra navazuje Matěj Smrž: „Samozřejmě jsme nezapomněli ani na profíky – trať na 10 km je již druhým rokem zařazená do termínovky Jihočeského běžeckého poháru a očekáváme účast místní běžecké elity. Zárukou kvality bude i elektronická čipová časomíra,“ říká.

Akci vítá i starostka Svatého Jana nad Malší Růžena Balláková: „Běh pro Bazalku se pro nás stává tradicí, které se účastní dobrovolníci z řad místních občanů všech věkových kategorií. Svatojánský kopeček určitě přispěl i k tomu, že jsme se stali jihočeskou Vesnicí roku 2018,“ dodává.

Veškeré podrobnosti jsou k dispozici na https://www.facebook.com/events/382781289072487/.

Tisková zpráva

Štítky Svatojánský kopeček, benefice, běh, Centrum Bazalka, Svatý Jan nad Malší, Jakub Smrž, Matěj Smrž

Benefiční běh Svatojánský kopeček znovu podpoří Centrum BAZALKA  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.