Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Softbalistky z Ledenic ovládly letošní extraligu a získaly zlatý hattrick

Softbalistky z týmu Žraloci Ledenice se staly vítězkami letošního ročníku domácí extraligy. Ve finálové sérii si poradily s Eagles Praha 3:0 na zápasy, triumf stvrdily nedělní výhrou 9:2. Celkové prvenství získaly potřetí v řadě. Žraloci Ledenice slaví navíc zlatý double, když v letošním roce brali titul také v mužské kategorii.

To se naposledy stalo v roce 1988 Eagles Praha. „Když se podařilo vyhrát klukům, byl na nás mírný tlak. Jsem ráda, že jsme vše zvládly a že můžeme takové úspěchy společně oslavit,“ prohlásila Veronika Pecková ze Žraloků Ledenic.

Právě reprezentační nadhazovačka se stala hrdinkou letošní finálové série ženské extraligy. Pecková nastoupila do každého utkání a celkem si ve třech zápasech připsala 23 strikeoutů. „Těší mě, že jsme se dokázaly také pálkařsky prosazovat. Pokaždé jsme vyhrály vysokým rozdílem a utkání skončilo předčasně,“ dodala Pecková, která za celou sezonu předvedla více než 150 strikeoutů, což je suverénně nejvíce z celé extraligy. „Ve finále to ale jednoduché nebylo, protože Eagles mají dobré pálkařky a dostávaly se často do kontaktu.“

Významně se prosadit proti Peckové nedokázala ani Eliška Thomsonová, která zase ovládá pálkařské statistiky v extralize. Ve finále hlavní opora Eagles Praha zaznamenala 3 úspěšné odpaly a tři stažené body. „Stát proti takové nadhazovačce je komplikované, jednoznačně dominuje. Jsem ráda, že náš tým jí to nedal zadarmo, i když skóre tomu neodpovídá. Neměly to s námi jednoduché. Bylo to hodně o tom, že Ledenice se do našich nadhozů trefovaly,“ popsala Thomsonová, která v letošní sezoně předvedla 51 úspěšných odpalů a 7 homerunů, čímž se stala nejlepší extraligovou pálkařkou.

Žraloci Ledenice jsou tak suverénní baštou českého softbalu. Minulý víkend muži ovládli domácí extraligu, teď z tohoto jihočeského města triumfovaly také softbalistky. „Jsme za to neskutečně rádi. Doufám, že Ledenice budou hlavním městem českého softbalu také v dalších letech,“ doplnila Pecková po zisku zlatého hattricku. „Snad také v příštím roce přidáme další titul.“ V příštím roce se v Ledenicích navíc uspořádá mistrovství Evropy mužů. 

Tisková zpráva | Foto Michal Heřman, Ledenická sportovní

Štítky zápas, softbalistky, Ledenice, zlatý hattrick, softbalista, Praha, Evropa

Softbalistky z Ledenic ovládly letošní extraligu a získaly zlatý hattrick  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.