Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hráči Jihostroje pomáhají s hodinami tělocviku. Natočili výuková videa a s dětmi online diskutují

Online hodina tělocviku. Tak se jmenuje nový projekt budějckých volejbalistů, kteří se v koronavirové době snaží dětem zpestřit i tyto školní hodiny. Ve spolupráci se základními školami natočili výuková videa a poté jsou dětem k dispozici při online debatách.

Profesionální volejbalisté natočili pro děti výuková videa, v nichž názorně předvádějí, jak se mohou v domácích podmínkách hravou formou hýbat a udržovat v kondici. Následně probíhá online diskuze s hráči, během níž se mohou děti volejbalistů zeptat na cokoliv, co je zajímá. „Děti od nás dostanou předem materiál v podobě výukových videí, při online debatách si pak o tom mohou s hráči popovídat,“ vysvětluje šéftrenér mládeže Vojtěch Zach.

Online debata proběhla zatím na dvou školách a měla velký úspěch. „Jsme velice potěšeni tím, jakou odezvu na online hodiny tělocviku dostáváme. Je vidět, že tato forma je pro děti zajímavá. Přece jen každý den nemají možnost popovídat si s profesionálními hráči volejbalu. Při těchto debatách navíc poznají, že i hráči Jihostroje jsou normální kluci,“ popisuje Zach jedinečnost projektu, za který klub sklízí pozitivní ohlasy.

Jihostroj plánuje zrealizovat projekt se všemi základními školami v Českých Budějovicích. „Je to zhruba deset škol, jednání stále probíhají a školy se nám dokonce i samy hlásí,“ pochvaluje si organizátor projektu Vojtěch Zach. Během dosavadní zkušenosti už stihl také vysledovat, že děti se opravdu nebojí hráčů ptát a míra interakce je vysoká. „Jeden z našich postřehů je, že děti jsou při těchto online hodinách otevřenější,“ přikyvuje.

Povídání s dětmi si pochvalují i samotní hráči Jihostroje, kteří se dětem rádi svěřují se svými zážitky. Například Petr Michálek dětem ukázal svou lego stavebnici a nabízel pomoc při stavbě té jejich. „Moc se mi tento projekt líbí. Snažit se zpestřit žákům tělocvik je pěkná myšlenka. Těším se, až se tohoto projektu budu sám moct zúčastnit, popovídat si s dětmi a třeba jim něco předat,“ přidává svůj názor kapitán Jihostroje Radek Mach.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Jihostroj, volejbal, online výuka, projekt, volejbalista, Radek Mach, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Jihostroje pomáhají s hodinami tělocviku. Natočili výuková videa a s dětmi online diskutují  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.