Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kam až doletí hlubocký Sokol?

PR článek

V pátek 9. dubna v 19 hodin startuje česká baseballová Extraliga 2021. Po šestnácti letech ve špičce První ligy, kterou v minulosti šestkrát vyhrál, se mezi elitní desítku týmů navrací baseballový klub Sokol Hluboká. „Jsme připraveni,“ hlásí předseda Sokola Hluboká David Šťastný.

První tři extraligová utkání čekají hlubocké baseballisty v pátek a v sobotu v Praze Krči s Eagles, v neděli 11. dubna v pravé poledne Sokol Hluboká přivítá Eagles doma. Eagles patří dlouhodobě k absolutní špičce extraligy a je to pro první trojutkání soupeř jako hrom.

„Už se nemůžeme dočkat. Příprava byla komplikovaná pro všechny, museli jsme zrušit tréninkový kemp v Itálii i řadu přátelských utkání, ale podobné to měli i soupeři. V neděli se nám podařilo sehrát přípravné utkání v Třebíči a v Brně, takže jsme se rozehráli a ladíme vše na ostrý start. Jsme nováčci, ale cílem je být po základní části v TOP 6, tak abychom se vyhnuli nadstavbě a hráli dál s těmi nejlepšími. Toužíme uspět, nabalit na sebe smečku hrdých jihočeských fanoušků a připravit pro ně na Hluboké atraktivní zážitky,“ říká předseda klubu a dlouholetý nadhazovač David Šťastný.

Ten dobře pamatuje extraligovou zkušenost z roku 2004 a s ním i dalších sedm spoluhráčů, kterým se vloni podařilo vybojovat návrat do elitní desítky.  Baseball má na Hluboké tradici od roku 1994 a Extraliga je samozřejmě událostí nejen pro celý klub, ale také pro město Hluboká nad Vltavou, kde se Sokol Hluboká stal prvním týmem hrající nejvyšší soutěž.

Výsledky ale dělají hráči a trenéři, a proto Sokol Hluboká pro letošní sezonu výrazně posílil. Individuální přípravu od podzimu vedl zkušený Zdeněk Josefus, s ním hlavní trenér národního baseballového programu a současně také trenér Hluboké Petr Baroch. S přípravou týmu pomáhají také hlubocké trenérské legendy Michal Kapr a Martin Marek. Po dlouhých 7 letech se z Kotlářky Praha vrací hlubocký odchovanec a jeden z nejlepších reprezentačních pálkařů Martin Mužík a další hlubočtí hráči s extraligovými zkušenostmi Matěj a Vojtěch Vlachovi a Petr Vojta.  Sokol Hluboká také získal reprezentačního nadhazovače, levorukého Jana Nováka. Na nadhazovacím kopci se bude zcela jistě oporou i Američan Wesley Roemer, který má zkušenosti z nejvyšší americké univerzitní ligy i naší extraligy. Dalšími zahraničními posilami jsou Novozélanďan James Boyce a Australan William Parsons.

„Chceme hrát dynamický ofenzivní baseball a věřím, že pro něj máme vhodné typy nadhazovačů i silových pálkařů. V týmu se zvýšila konkurence i chuť trénovat, přestože jsme se od podzimu připravovali spíše individuálně a tréninkové zápasy nám chybí. Vidíme na hráčích obrovskou motivaci. Do Extraligy vstupujeme s respektem ke každému soupeři, ale myslím, že máme dobře namíchaný tým srdcařů, kteří pro Hlubokou extraligu vybojovali, a posil s extraligovými a reprezentačními zkušenostmi,“ dodává trenér Zdeněk Josefus.

První extraligové trojutkání zahajuje Sokol Hluboká v pátek 9. dubna od 19 hodin na hřišti Eagles v Praze Krči, druhé utkání se hraje tamtéž v sobotu od 13:00 a první domácí utkání na Hluboké v neděli 11. dubna ve 12:00. Všechna utkání budou streamována na youtube kanálu Sokola Hluboká.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sokol Hluboká, baseball, extraliga, Hluboká nad Vltavou, David Šťastný, trenér, Praha, Itálie, William Parsons, James Boyce, Martin Marek, Brno, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam až doletí hlubocký Sokol?  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.