Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Římovský běh pro úsměv zve už po sedmé

Říká se, že sedmička je šťastné číslo a nikdo nepochybuje, že v Římově se potvrdí. Právě po tolikáté se totiž poběží na místním starém fotbalovém hřišti pro úsměv, ale hlavně pro dobrou věc. Letošní ročník vyšel na třetí červnovou sobotu a běžci se budou muset pořádně zapotit, aby svým úsilím opět pomohli těm, kteří to potřebují nejvíce.

První z obou Adélek, pro které se letos poběží, bojuje s těžkým osudem už od narození. I když je to statečná bojovnice, rozštěp páteře jí neumožňuje vedle dalších komplikací chodit a je proto plně závislá na svých rodičích. Adélka oslaví zanedlouho své druhé narozeniny a cílem snažení všech zúčastněných tak bude odlehčený vozík, se kterým by mohla být samostatnější a tedy i mnohem šťastnější.

Osud rodiny druhé z holčiček, také Adélky, je pro většinu z nás jen těžko představitelný. Pětiletá dívenka se také narodila s rozštěpem páteře a absolvovala už celou řadu operací. I přes nejednu komplikaci se ale zdá, že by za pomoci několika sad rehabilitací mohla jednou chodit sama. Stála za tím hlavně poctivá snaha obou jejích rodičů. O to větší ranou pak byla diagnóza vážného onemocnění ALS, které postihlo Adélčina tatínka. ALS způsobuje postupné ochabování celého svalstva, které vede až ke kompletní paralýze. Výtěžek z běhu má rodině pomoci ke koupi nového bezbariérového auta, které by bylo vybaveno nájezdovou rampou pro vozíčkáře. Díky ní bude moci Adélčina maminka vozit na nutné rehabilitace jak svou dceru, tak manžela.

Celá akce začíná zápisem běžců už ve 13:00. Na trať se jako tradičně budou moci postavit sportovci všeho věku! Nejmenší závodníky čeká dráha přímo na hřišti, starší mohou volit mezi tratí o délce 2 km, případně 7,5 km a to jak sami, tak v týmech. Na místě bude k dispozici fotokoutek, malování na obličej, jízda na segwayích, skákací hrady a spousta další zábavy pro celé rodiny. A kdo by si chtěl „jen“ zpestřit sobotní odpoledne místní legendární cmundou, domácími buchtami a další plejádou dobrot, s Římovským během chybu rozhodně neudělá.

Loňské ročníky znamenaly vždy úspěch a tedy hlavně významnou pomoc potřebným! Jsou pro nás nadějí i motivací pomáhat dál. Děkujeme Vám všem, že jste v tom s námi a už teď se těšíme v sobotu 18. června!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Římovský běh, běh, sport, Římov, charita, pomoc, rodina, Als

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Římovský běh pro úsměv zve už po sedmé  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.