Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Florbalový vrchol sezony je tu

Štíři České Budějovice si zajistili přímý postup do čtvrtfinále play-off 1. ligy, ve kterém je jim za soupeře Florbal Ústí. V sobotu se týmy utkají v českobudějovické sportovní hale od 18:00. U toho by žádný sportovní fanoušek neměl chybět.

Týmy mají za sebou úvodní duely série na severu Čech. Obě utkání minulého víkendu přinesla vynikající florbal ve skvělé atmosféře a také napínavé bitvy. Bohužel obě se smutným koncem pro hosty z jihočeské metropole.

V prvním zápase Štíři (po základní části 6. v tabulce) zpočátku zaskočili Ústí (2. v tabulce) a ujali se vedení 2:0 po gólech Vlčka a Sirotka. Avšak odpověď domácích na sebe nenechala čekat a nakonec Sirotek musel v 52. minutě vyrovnávat na 3:3. Vítěze neurčilo ani prodloužení a musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch uspěli tři domácí střelci oproti jednomu Štírovi a tak Ústí bralo první výhru po výsledku 4:3.

Také nedělní utkání mělo podobný průběh. Štíři se ujali vedení 1:0 a 2:1, ale Ústí dokázalo otočit na 4:2 a tentokrát si i přes tlak hostů v závěru vedení pohlídalo a vyhrálo 5:3.

„Z mého pohledu byly oba zápasy vyrovnané a kdybychom vezli z Ústí dvě výhry, nikdo by nemohl říct ani popel. Bohužel jsme nenaložili dobře s vypracovanými šancemi a dali málo gólů,” hodnotí uplynulý víkend trener Štírů Jakub Jung.

Před domácím zápasem cítí naději na prodloužení série hrané na tři výhry: „Ústí nás sice dvakrát porazilo, ale určitě nezlomilo. Musíme udělat ještě méně chyb než v Ústí a naopak chladnokrevněji potrestat ty, které udělá soupeř. Divákům a fanouškům slibujeme, že uděláme všechno, aby tohle nebyla naše poslední série letošního play-off,” dodává Jung.

Sobotní bitva začne ve sportovní hale v 18:00 hodin, v neděli by případné pokračování série začínalo od 16:00 hodin na stejném místě.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Florbal Ústí, Česko, florbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalový vrchol sezony je tu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.