Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sokol Hluboká zvládl i duel v Brně a sérii s Draky vyhrál

V dohrávaném večerním utkání série s úřadujícím mistrem ČR Draky Brno se podařilo Sokolu Hluboká nad Vltavou v Brně dotáhnout trojutkání do úspěšného konce. Po vyrovnaném průběhu zvítězili baseballisté z jihu Čech 6:4. Po nedělní nadílce 6:2 a 17:6 tak nečekaně jednoznačně přehráli třiadvacetinásobného mistra ČR 3:0 na zápasy a v průběžné tabulce jsou třetí.

Další vítězství si připsal nadhazovač Sokola Rui Narasaki, který odházel skvělých šest směn, zápas opět velmi spolehlivě zavíral Alec Lemmon.

Do páté směny oba nadhazovači – domácí David Mergans i hlubocký Rui Narasaki, drželi pálkaře soupeře zkrátka. V páté směně si ale David Mergans vybral slabší chvilku, pálkaři Sokola se zdarma dostali na mety a Martin Mužík dvoumetovým hitem zařídil dva doběhy a odstartoval tříbodovou šňůru Sokola. V šesté směně domácí Draci kontrovali, když dvoumetovým odpalem Beikera Mendozy upravili na 3:2. Vyrovnaná sedmá směna přinesla na každé straně po dvou dobězích a do závěrečné deváté směny si Sokol držel jednobodový náskok i díky skvělé práci Aleca Lemmona, který se opět ukázal jako spolehlivý closer, tahle role mu sedí. V deváté směně se Sokolu podařil ještě jeden doběh jistoty a z Brna si po vítězství 6:4 odváží i třetí bod série. Na pálce Sokola si statistiky vylepšil i Matěj Dvořák, dařilo se Matěji Vlachovi, Kamilovi Mirandovi, Vasilovi Zhupaninovi a dalším.    

Sokol Hlubokou tříbodový zisk posunul na průběžné třetí místo se čtyřmi výhrami a třemi prohrami, zbývají mu přitom ještě dohrát dva zápasy, odložené v duelech s Arrows Ostrava a Hrochy Brno kvůli počasí.   

Doma přivítá Sokol v pátek 21. 4. od 19. hodin Eagles Praha, kteří suverénně vedou průběžnou extraligovou tabulku, zbývající utkání série s nimi sehrají Hlubočtí rovněž doma ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké v sobotu 22. dubna od 12 a od 15 hodin.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokol Baseball Hluboká

Štítky Brno, Česko, Sokol, Sokola, Arrows Ostrava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká zvládl i duel v Brně a sérii s Draky vyhrál  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.