Počasí dnes31 °C, zítra29 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Jihostroj zná své soupeře v Lize mistrů, čeká ho hvězdami nabitá Perugia i Šotolova Ankara

V Lucemburku proběhl los CEV Ligy mistrů, který určil složení základních skupin pro nadcházející ročník. Jihostroj čeká našlapaná skupina plná mistrů předních evropských soutěží. Českobudějovičtí se ve skupině utkají s italskou Perugií, tureckou Ankarou a francouzským Saint-Nazaire.

Do Českých Budějovic se opět vrátí věhlasné kluby a hvězdní hráči. Těžko si představit atraktivnějšího soupeře, než kterým je Perugia. Italský klub vyhrál v uplynulé sezoně vše, co se dalo. Italskou Serii A1, domácí pohár i superpohár a obhájil titul na mistrovství světa klubů. Hru italských šampionů diriguje Simone Giannelli, který už si v českobudějovické Sportovní hale zahrál před pěti lety v dresu Trentina. Mezi hvězdy Perugie dále patří hráči jako Kamil Semeniuk, Sebastián Solé nebo Oleh Plotnický.

Obdobně atraktivní jistě bude pro českobudějovické publikum souboj s tureckým Halkbankem Ankara. V jejím dresu se totiž vrátí na jih Čech Marek Šotola! Odchovance Jihostroje a dvojnásobného nejlepšího českého volejbalistu totiž turecký klub ve středu představil jako svou novou posilu. Šotola střídá na pozici univerzála odcházejícího Nimira Abdel-Azize, v Ankaře v uplynulé sezoně působil také Earvin Ngapeth – zda bude pokračovat však zatím není známo. Klub ovládl v uplynulé sezoně tureckou ligu, v Lize mistrů dosáhl na pátou příčku a na mistrovství světa klubů skončil čtvrtý.

„Od chvíle, co jsem odešel do zahraničí , sleduji Jihostroj na dálku. Zahrát si proti mému rodnému klubu je splněný sen. Sledoval jsem los a doufal, že by to mohlo vyjít. Na návrat do Českých Budějovic se moc těším," okomentoval los Marek Šotola

Papírově nejhratelnějším soupeřem by pro Jihočechy měl být mistr Francie – Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique. V nabité konkurenci prestižní francouzské nejvyšší soutěže byl tým Saint-Nazaire překvapivým vítězem. I v jeho mančaftu lze nalézt vysokou volejbalovou kvalitu hodnou účasti v Lize mistrů.

Předběžné termíny utkání ve skupině D Ligy mistrů

12. – 14. listopadu: Sir Safety Perugia Volley – VK Jihostroj České Budějovice
19. – 21. listopadu: VK Jihostroj České Budějovice – Halkbank Ankara
3. – 5. prosince: VK Jihostroj České Budějovice – VK Jihostroj České Budějovice
17. – 19. prosince: Halkbank Ankara – VK Jihostroj České Budějovice
14. – 16. ledna: VK Jihostroj České Budějovice – Sir Safety Perugia Volley
29. ledna: Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique – VK Jihostroj České Budějovice

Ve skupině se utká každý s každým systémem doma–venku. Vítězové každé z pěti skupin postupují rovnou do čtvrtfinále Ligy mistrů, týmy na druhém místě a jeden nejlepší ze třetích míst si o účast ve čtvrtfinále zahrají takzvané „play-off“. Zbývající čtyři mužstva ze třetích míst budou pokračovat ve čtvrtfinále Poháru CEV, druhé nejprestižnější klubové soutěži v Evropě. Pro kluby, které skončí na posledních místech ve skupině, působení v pohárech končí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky sport, volejbal, VK Jihostroj, České Budějovice, Liga mistrů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zná své soupeře v Lize mistrů, čeká ho hvězdami nabitá Perugia i Šotolova Ankara  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.