Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na střechu IGY Centra se chystají crossfitoví závodníci. Desátý ročník Big Summer Games se blíží

PR článek

Už tento víkend, 9.-11. srpna, se mohou milovníci sportu těšit na jednu z největších crossfitových událostí roku. Na střechu nákupního centra IGY se totiž vrací Big Summer Games, sportovní akce s oficiální světovou licencí CrossFit Licensed Event.

Letošního jubilejního desátého ročníku Big Summer Games se bude na střeše IGY Centra účastnit 300 atletů z různých zemí včetně České republiky, Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Ukrajiny, Francie, Andorry a Itálie.

Sportovní akce s oficiální světovou licencí CrossFit Licensed Event propojuje gymnastiku, práci s vlastní váhou, vzpírání, silovou přípravu a kondici. Cílem je zajistit, aby závodníci byli co nejvíce všestranní. Atleti dopředu nevědí, v čem budou závodit a musí být připraveni na cokoli ze zmíněných oblastí.

„Před závody se atleti museli kvalifikovat během dvou kvalifikačních workoutů, které probíhaly v červnu po dobu 10 dní, a tím si zajistili místo ve své kategorii. Soutěžit budou v kategoriích jednotlivců (ženy, muži a Masters), které jsou dále rozdělené na začátečníky, pokročilé a elitu. Proběhnou také týmové soutěže ve složení dva muži a jedna žena,“ vysvětluje organizátor závodů Vašek Mráz.

Igy Centrum už je partnerem závodů několik let. Kromě samotných workoutů, na které se může přijít zdarma podívat úplně každý, se mohou lidé těšit na doprovodný program. „Kromě nevšední podívané se návštěvníci mohou těšit na místní DJs, zajímavý doprovodný program a zejména sobotní setkání s VIP hosty ze SWAGLIFT týmu v čele s Honzou Krasinským. Zároveň je připravena řada soutěží, kde si diváci mohou vyzkoušet vybrané cviky a zažít tak výzvu na vlastní kůži,“ uvedla za IGY Centrum marketingová manažerka Šárka Gramanová.

Závody ale nebudou probíhat jen na střeše největšího nákupního centra na jihu Čech. Součástí letošních BIG SUMMER GAMES bude plavecký Workout na venkovní plovárně v kombinaci s během krásným parkem Stromovka nebo další na Náplavce pod Dlouhým mostem, kde bude připraven speciální BCROSS RUN Workout, který propojuje běh a cvičení.

Před oficiálním zahájením závodů v pátek odpoledne na střeše IGY proběhnou také závody IZS GAMES, kde mezi sebou poměří síly zástupci integrovaného záchranného systému ve třech Workoutech. „V neděli jsou BIG SUMMER GAMES doplněny o divácky velmi atraktivní závod vzpěračů WEIGHTLIFTING EDITION,“ dodal Mráz.

Akce je podpořena Jihočeským krajem, generálním partnerem je IGY Centrum pod správou CPI Property Group, generálním mediálním partnerem je Nova Sport, kde je možné po závodech shlédnout CrossFitový pořad z akce.


IGY Centrum

V současné době je IGY největším obchodně společenským centrem Jihočeského kraje. Rozloha nákupního centra činí více než 28 000 m2. Zákazníci mohou vybírat z nabídky více jak 120 obchodů. Mimo jiné centrum láká širokou škálou restaurací, kaváren, služeb, zábavy, moderním multikinem CineStar, největším saunovým světem Saunia. V letošním roce slaví IGY Centrum 20 let od svého otevření, které vyvrcholí oslavami o narozeninovém víkendu 9. a 10. listopadu.

Bcross Challenge

Série pravidelných fitness závodů, které v České republice probíhá již od roku 2015 se pravidelně skládá ze tří pilířů – prvním závodem v jarních měsících jsou tzv. STARTUP GAMES. Vyvrcholením jsou pak letní hry s názvem BIG SUMMER GAMES. Ty jsou tradičně vícedenní. Sérii zakončují závody s označením WINTER CLASSIC. Příležitostně jsou do harmonogramu přidávány další události. Loňskou novinkou pořadatele jsou závody BCROSS RUN určené pro širší veřejnost, které proběhly zatím ve 4 termínech v Českých Budějovicích a Praze. Nadcházející závody se uskuteční 12. října v OC Futurum Hradec Králové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky IGY Centrum, Big Summer Games, crossfit, závody, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na střechu IGY Centra se chystají crossfitoví závodníci. Desátý ročník Big Summer Games se blíží  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.