Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Windson Nova Sport Open poprvé v Českých Budějovicích, přijďte se podívat na prestižní šipkový turnaj

Windson Nova Sport Open, prestižní steelový šipkařský turnaj, se letos poprvé přesouvá z Prahy do Českých Budějovic. Spoluorganizátor Zdeněk Musil slibuje atraktivní podívanou, která se 7. září odehraje ve Sportovní hale v Českých Budějovicích, kde se utká celkem 512 hráčů. Tento krok přináší nové výzvy, ale také očekávání od hráčů a diváků.

Turnaj Windson Nova Sport Open, jehož šestý ročník se blíží, byl doposud vždy pořádán v Praze, typicky v některém z hotelů. Organizátoři se však letos rozhodli změnit prostředí a přesunuli akci do Českých Budějovic. „Rozhodli jsme se dát příležitost jinému městu, a zkusit tak něco nového,” uvedl ředitel turnaje Pavel Korda. „České Budějovice mají navíc krásnou sportovní halu, která se mi osobně velmi líbí,” doplnil. Korda očekává, že tato změna přinese nejen pozitivní odezvu, ale i vysokou návštěvnost a zájem jak ze strany hráčů, tak i fanoušků.

Velkou zásluhu na přesunu má Zdeněk Musil, který je dlouholetým přítelem Pavla Kordy. „Dokázal jsem ho přesvědčit, že v Českých Budějovicích umíme uspořádat také kvalitní akce,” uvedl Musil s úsměvem, přičemž zmínil loňské úspěšné MČR v nohejbalu, které se rovněž konalo v místní sportovní hale. „Loni se mi podařilo velmi úspěšně zorganizovat mistrovství republiky v nohejbalu, a tak jsem si řekl, proč nezkusit i šipky. Halu vybavíme desítkami terčů, aby všichni hráči mohli hrát najednou,” dodal Musil.

Zdeněk Musil šipky přirovnává k nohejbalu: „Šipky mám rád, protože mi svým charakterem připomínají nohejbal. Je to takový hospodský sport, ale když se to umí, je to skvělá podívaná. Stejně jako v nohejbalu ani tady nechybí napínavé momenty a šipkaři jsou pohodoví lidé.“ Zároveň dodává, že chtěl ukázat svému příteli z Prahy, že i na jihu Čech se dokážou organizovat špičkové akce.

Turnaje se zúčastní známá jména české i slovenské šipkařské scény. Pavel Korda očekává, že stejně jako každý rok se objeví hvězdy jako Karel Sedláček, Miloslav Navrátil, Alexander Mašek, Pavel Jirkal nebo Vítězslav Sedlák, který triumfoval v posledních dvou ročnících.

Turnaj Windson Nova Sport Open je otevřený pro každého, od začátečníků po profesionály. Jeho formát zaručuje, že i méně zkušení hráči mají šanci uspět. Turnaj je rozdělen do dvou fází. První část bude zahrnovat 128 skupin po čtyřech hráčích, kde každý hraje s každým. Zápasy se hrají na high score na sedm kol, přičemž do další fáze postoupí dva nejlepší z každé skupiny. Druhá fáze už bude probíhat klasickým vyřazovacím systémem, až se zúží na posledních 16 hráčů. Od této chvíle se pravidla mírně změní a hráči budou hrát 501 double out na tři vítězné legy. Finále se pak bude hrát na čtyři vítězné legy.

Turnaj vyvrcholí soubojem čtyř nejlepších hráčů na centrálním terči, tak jak to diváci znají z televize. A co ceny? Vítěz získá pohár a dvě vstupenky na finálový večer PDC mistrovství světa 2025 v Alexandra Palace v Londýně. Druhý v pořadí obdrží také pohár a vstupenky na semifinálový večer PDC, a třetí a čtvrtý hráč si odnesou vstupenky na čtvrtfinálový večer tohoto prestižního mistrovství světa.

Startovné je symbolických 300 korun a je nutné si ho předem zakoupit přes Ticketstream. Organizátoři věří, že i v Českých Budějovicích dokážou naplnit halu a vytvořit skvělou atmosféru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky šipky, turnaj, české budějovice, Windson Nova Sport Open

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Windson Nova Sport Open poprvé v Českých Budějovicích, přijďte se podívat na prestižní šipkový turnaj  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.