Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Kraj ocenil mladé olympioniky. Jihočeská výprava získala v různých disciplínách téměř 50 medailí

Na krajském úřadě se sešli úspěšní medailisté, aby si znovu připomněli radostné chvíle a přátelství vzniklé během soutěží. Za vzornou reprezentaci obdrželi poukázky na sportovní vybavení. Jihočeská výprava na olympiádě dětí a mládeže (ODM) získala téměř 50 medailí.

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) vyjádřil mladým sportovcům, kteří pro Jihočeský kraj vybojovali téměř 50 medailí, svou podporu. Poděkoval jim za vynikající reprezentaci a zmínil, jak úspěch na olympiádě přináší nejen radost, ale i zkušenosti do budoucna.

„Bylo to pro mě moc milé setkání, vidět jihočeskou reprezentaci pohromadě. Připomenout si všechny soutěžní disciplíny a vůbec celou tu neopakovatelnou atmosféru. Mám z toho opravdu radost, protože ta olympiáda se hrozně povedla a myslím, že si z ní všichni odvezli prima zážitky. Jako hejtman jsem samozřejmě pyšný na to, že jsme skončili na pátém místě a na tu spoustu medailí, které naši jihočeští sportovci vybojovali. Přeju jim, aby se jim v těch jejich sportovních disciplínách do budoucna dařilo,“ uvedl hejtman.

Náměstek pro školství Pavel Klíma (TOP 09) ocenil nejen samotné sportovce, ale i jejich rodiče a trenéry, kteří jim poskytují nezbytnou podporu. Podtrhl význam zdravé soutěživosti a schopnosti hrát férově, kterou sport do života přináší. 

„Přeji vám, abyste ve sportu pokračovali, dále zakoušeli ten krásný pocit vítězství a v dospělosti třeba ocenili, že vám sport dal do života zdravou soutěživost, bojovnost a schopnost hrát fér,“ uvedl náměstek Klíma a nezapomněl vyzdvihnout zásluhy nejbližšího okolí mladých sportovců. „Jen samotná píle, snaha a talent nestačí. Bez úsilí vašich trenérů a podpory rodičů, kteří vás ke sportu přivedli, byste nebyli tam, kde jste,“ dodal Klíma.

Hry se konaly od 23. do 27. června letošního roku a mladí Jihočeši na nich se ziskem 322 bodů obsadili mezi kraji páté místo, což je v rámci trvání tohoto projektu historický úspěch. Získali celkem 49 medailí, z toho 17 zlatých, 19 stříbrných a 13 bronzových.

Nejvíce úspěchů zaznamenali závodníci v karate

Na programu ODM bylo celkem 20 sportů. Medaile pro mladé Jihočechy cinkaly ve dvanácti disciplínách: atletice, badmintonu, beach volejbale, cyklistice, kanoistice, karate, moderní gymnastice, plavání, sportovní střelbě, triatlonu, florbalu a volejbale. 

Na úspěchu mladých Jihočechů se nejvíce podílela moderní gymnastka Adéla Návarová, která vybojovala dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Hned dvě zlata pak získal také kanoista Adam Rezek stejně jako karatistka Nathalie Petříková a karatista Martin Koupal.

Právě karatisté na letošní olympiádě dětí a mládeže ukázali, že se umějí o svůj úspěch pořádně poprat. Z celkového počtu 49 medailí pro Jihočeský kraj totiž získali hned 14 cenných kovů. Deset zlatých, dva stříbrné a dva bronzové. Reprezentanti Jihočeského kraje tak obsadili v dívčí i chlapecké kategorii první místo v celkovém pořadí karatistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Jihočeského kraje

Štítky olympiáda dětí a mládeže, České Budějovice, sport, Jihočeská kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj ocenil mladé olympioniky. Jihočeská výprava získala v různých disciplínách téměř 50 medailí  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.