Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Vyprodaná Budvar aréna se dočkala skalpu Pardubic

Zápas, který musel bavit! Českobudějovický Motor zvládl nedělní utkání proti pardubickému Dynamu poměrem 6:1 a svěřenci Ladislava Čiháka si tak na své konto připsali druhé domácí vítězství na startu sezony. Nádherný hokejový koncert řídil ve vyprodané Budvar aréně Nick Olesen, který v utkání vstřelil hattrick.

Do úvodu nedělního utkání naladili Jihočeši svůj „Motor“ na jedničku. V první povedené akci sice ještě pardubický brankář Will své spoluhráče podržel, na konci čtvrté minuty už však kapituloval. Rychlé přečíslení vyřešil Lukáš Pech přihrávkou na levý kruh na volného Nicka Olesena, který potáhl kotouč a přesně mířenou ranou do pravého horního rohu branky rozjásal zaplněnou Budvar arénu. Rychle získaný náskok mohli domácí navýšit v následné početní výhodě při vyloučení Dvořáka, konkrétně v jejím samotném závěru. Tlak Valského s Ordošem však brankáře Willa ponechal ledově klidným. Skóre utkání se tak měnilo až na začátku 13. minuty. Přikryl těžil z dobré práce Kubíka u mantinelu a rychle posunul kotouč na Martina Beránka, který udělal tři rychlé kroky a ranou na vzdálenější tyč propálil brankáře Willa. Dynamo se nadále nemohlo dostat do zápasového tempa a třetí direkt si Motor připravil za další tři minuty. Vyloučení Radila potrestal svým druhým gólem v utkání Nick Olesen, jehož přihrávku tečoval za Willova záda obránce Ondřej Vála. Pardubické Dynamo se probudilo až za tříbrankové ztráty a při vyloučení Koláčka za držení. Proti Východočechům však stál brankář Jan Strmeň, kterému pomohla při střele Červenky i nepřesná koncovka hostujícího kapitána. Zadinovi svěřenci se nakonec dočkali gólu až jednadvacet vteřin před koncem třetiny. Aktivní Jiří Smejkal využil zaváhání brankáře Strmeně, kterému propadl kotouč, a letní pardubická posila neměla s odklizením hracího předmětu do odkryté části branky žádný problém.

Motor si však svůj tříbrankový náskok vzal na začátku druhé třetiny zpět. Volný kotouč posunul Pech na Nicka Olesena, který z otočky překonal brankáře Willa a svým hattrickem vyhnal pardubického brankáře z branky. Jeho náhradník, Tomáš Vomáčka, si poprvé sáhl na kotouč pří střele Valského, která přišla až po odpískání. Dynamo bylo nadále aktivní zejména v početních výhodách a při vyloučení Gulaše pálil od modré čáry Hájek. Brankář Strmeň ovšem spolehlivě schoval letící projektil do své lapačky. Po ubráněném oslabení tak byli na tahu opět Jihočeši a ve 26. minutě to v Budvar aréně jenom zahučelo. Kachyňovo nahození z úhlu vyrazil Vomáčka pouze do předbrankového prostoru, kde se ke kotouči probojoval Milan Gulaš, který nejprve nastřelil tyčku pardubické branky, a v následné skrumáži chyběly k páté českobudějovické brance pouhé milimetry. Podobně tomu také bylo o pár minut později, kdy Valský nastřelil po vyhraném vhazování horní tyč. Pardubická frustrace z průběhu utkání gradovala a zdálo se, že každé přerušení skončí hromadnou melou. V zápalu boje byl v závěru druhé třetiny vyloučen za sekání Jan Mandát. V početní výhodě pálil ze své oblíbené pozice Gulaš, ke smůle domácích fanoušků šlo však o ránu nepřesnou a žádnou další šanci hostující obrana nepovolila.

Závěrečnou třetí třetinu započali aktivněji opět Jihočeši a první střelou se prezentoval Pýcha, jehož ránu schoval brankář Vomáčka do své lapačky. Ještě v nebezpečnější příležitosti se o chvíli později objevil Adam Kubík, ani ten však pardubického brankáře po rychlém protiútoku nepřekonal. Povedený úvod ovšem korunoval Motor na začátku 44. minuty. Kašlík obkroužil pardubickou branku a svojí křížnou přihrávkou našel volného Jakuba Valského, který propasíroval kotouč za Vomáčkova záda. Čas pomalu plynul a v polovině třetí třetiny o sobě dal vědět hostující Robert Kousal, ani jeho utažená střela však nebyla tím správným receptem na brankáře Strmeně, který nadále trápil hráče Dynama. Poslední jihočeský zásah si domácí přichystali na 55. minutu. Reilly pronikl do útočného pásma, obkroužil branku a svojí přihrávkou vybídl ke skórování  Josefa Koláčka, který svého kanadského spoluhráče vyslyšel. Hosté se mohli dočkat sice ještě korekce konečného výsledku, ránu Kousala z levého kruhu si však vychutnal Strmeň za pomoci své lapačky. Vyprodaná Budvar aréna se tak v nedělním utkání dočkala jihočeského koncertu, který Motor ozdobil šesti přesnými zásahy do sítě pardubického Dynama a o tři z nich se postaral střelec hattricku Nick Olesen. Naopak na druhé straně trápil hostující střelce sebejistý Jan Strmeň, který si připsal několik skvělých zákroků.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, České Budějovice, Banes Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodaná Budvar aréna se dočkala skalpu Pardubic  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.