Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Fotbalisté Českých Budějovic podlehli Hradci Králové a stále čekají na výhru

Fotbalisté Českých Budějovic ve 13. kole první ligy podlehli doma Hradci Králové 0:2 a jako jediní dál čekají na premiérové vítězství v sezoně nejvyšší soutěže. "Votroky" poslal do vedení v závěru úvodního dějství Jakub Kučera a pojistku přidal ve třetí minutě nastavení střídající Matěj Koubek.

Jihočeši nadále mají na kontě jediný bod a v tabulce jsou beznadějně poslední. Královéhradečtí v lize Dynamo porazili popáté za sebou. "Votroci" zvítězili po třech kolech a poskočili na sedmé místo neúplné tabulky. Trenérovi Východočechů Davidu Horejšovi vyšel souboj proti bývalému klubu.

Jihočeši neodehráli špatný první poločas a chvílemi byli i nebezpečnějším týmem. Dvakrát mohl skórovat útočník Adediran. Nejprve ve 23. minutě jeho střelu obrana hostů lehce tečovala a brankář Hradce jen těžko krotil míč. Podruhé zahrozil Adediran ve 37. minutě, kdy zkusil gólmana překvapit ostrou střelou z úhlu, ale Zadražil míč vyrazil.

Hradec začal více hrozit až v samém závěru první půle. Po centru od Klímy chybělo Grigerovi k balonu pár centimetrů. Hosté přesto vybojovali roh, který rozehrál Vlkanova. Jeho centr na přední tyči hlavou trefil Kučera a poslal hosty do vedení. Záložník "Votroků" potvrdil, že Dynamo je jeho oblíbený soupeř. V lize skóroval podeváté a z toho čtyřikrát se trefil proti Budějovicím.

Domácí mohli vyrovnat po pár minutách druhé půle. Za obranu si naběhl Šigut, byl sám před Zadražilem, jenže zakončil slabou střelou pouze do brankáře. Následně mohl na opačné straně v 55. minutě zvýšit Mihálik, trefil však pouze břevno.

V 78. minutě byli zase blízko vyrovnání domácí, jenže střídající Matoušek mířil hlavou vedle. Na druhé straně pak selhali v koncovce Griger a také Vlkanova. Definitivní rozhodnutí přišlo v nastaveném čase. Domácí stoper Míka udělal velkou chybu v rozehrávce, daroval míč střídajícímu Koubkovi a ten po samostatném úniku snadno skóroval.

Jihočeši opět potvrdili své trápení v koncovce, za 12 zápasů ligové sezony dali pouhé tři góly, naopak inkasovali už 31 branek. Hradec podruhé za sebou vyhrál na stadionu Dynama 2:0 a poprvé v tomto ročníku nejvyšší soutěže dokázal zvítězit venku.

Hlasy trenérů

František Straka (Č. Budějovice): „Výsledek je pro nás velké zklamání a těžko se po něm hledají slova. Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. Troufnu si říct, že dnes tady nezvítězil lepší tým. Těžkou ránou pro nás byl první gól Hradce do šatny, do té doby jsme hráli velmi dobře. Bohužel jsme opět doplatili na individuální chyby. Chybí nám také lepší zakončení, větší přehled na hřišti i například cit pro situaci, kde bude odražený míč. Bohužel jsme výsledkově opět zklamali a to nás v soutěži doprovází už delší dobu."

David Horejš (Hradec): „Jsem obrovsky spokojený s tím, že se nám po třech zápasech v lize bez vítězství podařilo dnes vyhrát. Hodně nám samozřejmě pomohl vedoucí gól, který padl těsně před koncem prvního poločasu po rohu. Věděli jsme, že standardní situace mohou být naše zbraň a také jsme se na ně v týdnu připravovali. Definitivní klid jsme ale měli až po našem druhém gólu v závěru utkání. Hrál jsem v Budějovicích po mém odchodu z Dynama podruhé a jsem rád, že tentokrát to dopadlo lépe. Poprvé jsme tu s Jabloncem dostali pět gólů. Současná situace Dynama, které je v lize poslední, se mi špatně hodnotí. Strávil jsem tady velkou část života a rád na to vzpomínám, stejně tak na spoluhráče jako Martin Vozábal, Jarda Drobný nebo Tomáš Sivok."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením SK Dynamo

Štítky Sport, fotbal, první, 13. kolo, České Budějovice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Českých Budějovic podlehli Hradci Králové a stále čekají na výhru  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.