Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Boj s Teplicemi nakonec nerozhodně

První jarní zápas letošního ročníku Gambrinus ligy přinesl na Střeleckém ostrově krásný a dramatický zápas, kterému z pohledu Dynama chybělo jediné - tři body. Jihočeši začali v zápase s Teplicemi velice aktivně, po půl hodině vedli již 2:0 a směřovali k vítězství. Hosté ale dokázali v průběhu druhé půle vyrovnat díky Marešovi a Doškovi. I poté se v závěru bylo stále na co dívat, avšak když už nikdo další branku nezaznamenal, skončil zápas nerozhodně 2:2.

 

Trenér Dynama Jaroslav Šilhavý poslal do zápasu s Teplicemi stejnou sestavu, která začala před týdnem generálku s Mladou Boleslaví. K vidění tak byli v základní sestavě i nové posily Lovre Vulin s Grigorijem Čirkinem.

Hned od úvodních minut se hrálo oboustranně velmi aktivně a byli to hlavně Jihočeši, kteří diktovali tempo hry a častěji kontrolovali balon. První velká šance se zrodila v 15. minutě, kdy Nitrinanský přihrál přesně Otepkovi, jehož tvrdou ránu bez přípravy vyrazil Grigar pouze k Ondráškovi. Budějovický střelec sice poslal míč do sítě, gól ale nebyl kvůli jeho ofsajdovému postavení uznán. Fotbalisté Dynama ale pokračovali s velkou chutí a v určitých pasážích hry se Teplice jen těžko dostávaly za půlící čáru.

Tlak Dynama vyústil v první gól, který padl ve 26. minutě. Jihočeši se dostali k zahrávání standardní situace a po centru Otepky otevřel skóre zápasu s pomocí pravé tyče hlavičkující kapitán David Horejš. Hosté se nedokázali ještě oklepat z první inkasované branky a Grigar lovil podruhé míč z brány. V probíhající 28. minutě vysunul Čirkin přesným pasem naběhnutého kanonýra Zdeňka Ondráška, který pohodlně zvýšil na rozdíl dvou branek.

Až po druhém gólu zvýšili i hosté své nasazení i důraz a hra se opticky vyrovnala. Za Dynamo stihl ještě ve 31. minutě zahrozit hlavičkující Vulin, ale poté už častěji kontrolovali míč Tepličtí. Do šancí se přes pozornou budějovickou obranu nemohli prosadit a když už Mareš poslal do vápna parádní přihrávku, nedokázal jí zkrotit mladík Melunovič. Asi nejaktivnější hráč hostů Jakub Mareš to nakonec těsně před koncem prvního poločasu vzal na sebe. Po rychlé kombinaci na levé straně si na hranici vápna obhodil obránce a přesnou křížnou střelou překonal Pavla Kučeru - 2:1.

Druhý poločas začal podobným stylem, jakým končil ten první. Oba celky myslely především na ofenzivu a tlačili se do útoku. K vidění byl fotbal nahoru dolu a bylo jen otázkou času, který z týmů se prosadí. Šťastnější byli nakonec hosté, za které se po nedorozumění obrany prosadil v 58. minutě ranou zpoza vápna dlouhán Libor Došek. Přestože v dalším průběhu hry již další branka nepadla, bylo se stále na co dívat. V 64. minutě vychytal Kučera bravurním zákrokem samostatný únik Mahmutoviče, o necelou minutu později pak Packa po rychlém brejku a zákroku Grigara trefil tyč.

Především poslední desetiminutovka prověřila nervové ústrojí všech fanoušků a trenérů na obou stranách. Oba týmy hrály zcela bez zábran a v určitých chvílích i bez obran. V 81. se sám před Grigarem zjevil střídající Tomáš Stráský, teplický gólman si ale připsal důležitý zákrok. 86. minuta patřila opět Mahmutovičovi, který po přihrávce od Doška podruhé v zápase šel na Kučeru. Tentokrát si brankáře Dynama obhodil, avšak před zakončením do prázdné brány mu pod nohy vlétl Lengyel a stav tak zůstal nezměněný. I v poslední minutě sahaly oba týmy po vítězné brance. Nejprve na jedné straně zamířil Lengyel mimo a na druhé pak opět Mahmutovič. Dvě tisícovky fanoušků na Střeleckém ostrově viděli parádní fotbal, který skončil nerozhodně 2:2.

Štítky FK Teplice, HC Dynamo Pardubice, Jakub Mareš, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Lovre Vulin, Zdeněk Ondrášek, Libor Došek mladší, Pavel Kučera, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj s Teplicemi nakonec nerozhodně  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.