Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo zvládlo první přípravné utkání, porazilo sparťanskou juniorku

Fotbalisté českobudějovického Dynama se aktuálně nacházejí v druhém přípravném týdnu a právě v něm začínají také s přípravnými zápasy. Jako první se jim postavili mladí sparťané do jednadvaceti let. Ti suverénně kralují Juniorské lize, ale na Jihočechy nestačili. České Budějovice zvítězily 2:1.

Dynamo začalo utkání aktivněji a bylo prvním týmem, který se dostal do první velké příležitosti. Tu měl už v šesté Benát, který hlavičkoval sám před Millerem, ale jeho pokus mířil nad branku. O tři minuty později přišla další možnost domácích, konkrétně se v ní objevil opět Benát, který střelou z první jen těsně přestřelil. V 17. minutě o sobě dali vědět také sparťané. Špaček se postavil k přímému kopu a orazítkoval břevno Křížkovy branky. Po pětadvaceti minutách už přišla první gólová radost. Benát rozehrál standardní situaci přesně na zadní tyč, kde číhal Pavel Novák, který neměl problém uklidit míč do prázdné branky. Po půl hodině hry se ukázal také nováček Ujec, který bojuje o smlouvu. V situaci jeden na jednoho si poradil se svým strážcem, ale Miller jeho šanci výborným zákrokem zlikvidoval. Odražený míč se ještě dostal k Šimákovi, ale ani on sparťanského gólmana neprostřelil. A tak přišel trest. Tři minuty před koncem se opřel do míče Martin Matoušek a překonal Křížka na přední tyči.

Do druhého půle vyrukovali domácí fotbalisté se třemi změnami, ale do šancí se dostávala Sparta. Hned tři dobré příležitosti nedali Pražané v 52. minutě. Postupně neuspěl Čapek, Cabadaj a Špaček. Pět minut na to udeřilo Dynamo. Centr domácích si za vlastní brankáře srazil Petr Hovorka. Poté se hra uklidnila a příliš šancí na promrzlém Složišti vidět nebylo. Až v 72. minutě přišel rychlý brejk domácích, který táhl Jurdík. Ten přihrál na Peška, se kterým si ale Miller poradil. Poslední šanci v utkání měl Jurdík, který ve stoprocentní šanci hlavou minul. České Budějovice tak zvládly své první přípravné utkání, když porazili mladé sparťany 2:1.

Už zítra čeká Jihočechy další utkání. Od 16 hodin se utkají s týmem LASK Linec na jeho hřišti.

SK Dynamo České Budějovice - AC Sparta Praha U21 2:1 (1:1)

Branky: 25. Novák, 57. Hovorka vl. - 42. Matoušek. Rozhodčí: Jílek.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Havel (79. Jáša), Novák (46. Hric), Benát (63. Held), Řezáč (63. Jenne), Čavoš, Bálek (79. Vaněk), Funda (63. Křiváček), Pešek, Šimák, Ujec (46. Jurdík).

AC Sparta Praha U21: Miller - Kadlec, Piško, Hovorka, Sáček, Cabadaj, Kitanovič (55. Císařovský), Záviška, Špaček, Matoušek (68. Šíma), Čapek.

Autoři | Foto Jakub Matoušek

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Pavel Novák, AC Sparta Praha, Martin Matoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo zvládlo první přípravné utkání, porazilo sparťanskou juniorku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.