Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Závěr souboje v Linci vyšel lépe Dynamu. Na světě je druhá výhra v přípravě

Druhý zápas ve dvou dnech a druhá výhra. Českobudějovičtí fotbalisté vstoupili do herní části zimní přípravy skvěle. Po domácí výhře nad sparťanskou juniorkou přivezli „tři body“ i z rakouského Lince, kde v závěru přehráli místní LASK.

Nezáživný úvod utkání trval až do sedmnácté minuty, kdy se hostující Dynamo poprvé střelecky prosadilo. Po nepovedeném přímém kopu Benáta se k odraženému míči dostal Milan Jurdík a umístil jej do linecké sítě. Hned nato mohl přidat druhou branku Held, ale nemířil zcela přesně. Deset minut po úvodní brance přišlo vyrovnání. Marko Reguz dostal ve vápně hodně prostoru a času na to, aby přesně po zemi zakončil. Domácí se dostali do tlaku a přetavili ho ve vedení v duelu. Obraně Dynama zmizel z dohledu Dorta, předložil míč Marko Reguzovi před prázdnou svatyni, jenž neměl problém udeřit podruhé.

Tři minuty po začátku druhé půle mohlo dojít k vyrovnání, to by však Bálek nesměl ztroskotat na brankáři Penzovi. Českobudějovičtí se nakonec dočkali v osmapadesáté minutě, kdy si pěkný centr ve vápně zpracoval Milan Jurdík a srovnal krok s Reguzem. Začátek poslední dvacetiminutovky patřil Linci. Nejprve po krásné kombinaci střílel Kovačevič vedle, za čtyři minuty nevyužil po faulu Křiváčka pokutový kop Huskič. To Jihočechy nakoplo k parádnímu závěru. Přišel okamžitý protiútok Bálka, který si po minulém neúspěchu nevěřil na střelu, přihrával před branku, kde si ale do vlastní sítě srazil balon Ahmed Moufak. Tečku za duelem udělal v pětaosmdesáté minutě Filip Vaněk, který mířil přesně do horní poloviny branky Lince. 

LASK Linec - SK České Budějovice 2:4 (2:1)

Branky: 27. Reguz, 40. Reguz - 17. Jurdík, 58. Jurdík, 76. Moufak (vla.), 85. Vaněk. ŽK: 1:2 (Dindič - Bálek, Pasecký) 

LASK Linec: Penz - Vareskic, Kvesa (65. Kovačevič), Kovacevic, Reguz (70. Palang), Misic, Huskic, Lucinar, Karatas (74. Krasnuqui), Hieblinger, Dorta (55. Rozic).

SK České Budějovice: Hajdušek - Řezáč (46. Křiváček), Hric (68. Jáša), Novák, Vaněk - Čavoš (60. Janoch), Benát - Pešek (46. Bálek), Jurdík, Funda (66. Jenne) - M. Held (54. Pasecký).

Foto Bramberka Nová

Štítky Linec, HC Dynamo Pardubice, Milan Jurdík, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr souboje v Linci vyšel lépe Dynamu. Na světě je druhá výhra v přípravě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.