Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dynamu se v přípravě daří. Viktorku Žižkov rozstřílelo 4:0

Fotbalisté českobudějovického Dynama zvládli další přípravný zápas. Tentokrát na Složišti nedali šanci pražské Viktorce, kterou zdolali vysoko 4:0, když dva góly vstřelili z penalty.

Zápas v první desetiminutovce nenabídl žádnou větší šanci. Ta přišla až po dvanácti minutách hry, kdy se v příležitosti ocitl Šimák, ale gólman Viktorie vše zachránil. Ve 25. minutě byl opět v hlavní roli Šimák. Ten byl faulován v pokutovém území a k pokutovému kopu se postavil Petr Benát, který nedal Brauneisovi šanci. První poločas už nenabídl žádné větší příležitosti a do druhého poločasu vstupovali Jihočeši s jednogólovým náskokem.

Na začátku druhé části byl opět nařízen pokutový kop. Tentokrát se k němu postavil Milan Jurdík a střelou doprostřed zvýšil na 2:0. O čtyři minuty později bylo vedení už třígólové. Výborný pas proměnil hlavou v gólovou tečku Roman Wermke. Po více jak hodině hry se dostali do zajímavé příležitosti také hosté. Českobudějovická obrana podcenila skákající balon, ten doputoval ke Klánovi, ale ten z hranice penalty Křížka neprostřelil. V další tutovce byl domácí Ujec. O minutu později měl na kopačce gólovku Jurdík, ale místo střely volil přihrávku na osamoceného Ujce, která však nebyla přesná. V 76. minutě to bylo už 4:0. Milan Ujec si vzal míč na středu hřiště, došel s ním až před bránu a v pohodě navýšil náskok svého týmu. Žižkov mohl snížit pět minut před koncem, ale Klán netrefil hlavou úplně prázdnou bránu. A když trefil Ujec v 87. minutě tyč, výsledek se zastavil na skóre 4:0 pro domácí.

Další přípravný zápas čeká Dynamo ve středu 3. února, kdy se utká se Žilinou.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Viktoria Žižkov 4:0 (1:0)

Branky: 24. Benát (pen.), 51. Jurdík (pen.), 55. Wermke, 76. Ujec.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Opluštil, Vaněk – Benát, Čavoš – Mareš, Šimák, Pešek – Jurdík.

Druhý pol.: Hajdušek – Řezáč, Havel, Hric, Funda – Opluštil, Wermke, Jurdík (81. Vaněk), Čavoš, Mareš – Ujec.

FK Viktoria Žižkov: Brauneis – Petrášek, Salašovič, Podrazký – Hurka, Hell, Marek, Šimkovský (66. Drozd), Křeček – Svatonský, Procházka.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, FC Viktoria Plzeň, Milan Jurdík, Petr Benát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamu se v přípravě daří. Viktorku Žižkov rozstřílelo 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.