Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dobré jaro Dynama pokračuje. Ústí zničilo třemi góly

Našlapaný program českobudějovických fotbalistů pokračuje. K dalšímu utkání zajížděli do Ústí nad Labem. A hostům se dařilo více než dobře. Křížek domácí fotbalisty vynuloval, zatímco na druhé straně se prosadili jednou Čavoš a dvakrát Kalod. Dynamo si tak veze ze severu Čech zasloužené tři body za vítězství 3:0.

Utkání začalo tradičním oťukáváním se. První zajímavější příležitost tak přišla v šestnácté minutě a byla to hned gólová situace. Patrik Čavoš dostal pas od Kaloda a hlavou překonal Zachardu. Čavoš tak skóroval poprvé v černobílém dresu. Domácí mohli vyrovnat o tři minuty později, ale Leibl z hranice šestnáctky Křížka neprostřelil. Ten samý hráč minutu nato opět pokoušel štěstí, ale hostující svatyni minul. Další šance přišly těsně před přestávkou. Králík se dostal ke střele z velkého vápna, ale přestřelil. Poté se dral do šance domácí Veverka, ale na poslední chvíli si míč ukopl.

Ve druhém poločase se hosté z Českých Budějovic dostali do dvoubrankového vedení. V 56. minutě se opřel do balonu Richard Kalod a ten zapadl přesně k levé tyči ústecké branky. Ústí mohlo snížit po hodině hry, Miskovič ale Králíkovu nabídku v gól nepřetavil. Přišla tak třetí branka Jihočechů. Šimák našel krásnou diagonální přihrávkou Richarda Kaloda, který zakončoval prakticky do prázdné branky. Utkání už se poté spíše dohrávalo a vše směřovalo k druhému vítězství Dynama v řadě. Ačkoliv se domácí snažili, žádnou další vyloženou příležitost si nevypracovali. Naopak se musel ukázat ještě gólman Zacharda, který vychytal v samostatném úniku Peška. České Budějovice tak mohly slavit další tři body.

 

Oslava v kabině

Zveřejnil(a) SK Dynamo České Budějovice dne 9. duben 2016

 

Další zápas čeká Dynamo v pátek 15. dubna. Na Střelecký ostrov přijede Hradec Králové. Výkop je naplánován na 18. hodinu.

FK Ústí nad Labem - SK Dynamo České Budějovice 0:3 (0:1)

Góly: 16. Čavoš, 56. Kalod, 66. Kalod. Bez karet. Rozhodčí: Lerch - Melichar, Myška. Diváci: 884.

FK Ústí nad Labem: Zacharda - M. Zeman, Zukič, L. Vaněk, Šnirc - Eliáš (70.Výborný), Křapka, Králík (74. Bourenane), Leibl - Veverka (46. Miskovič), Smola. Trenér Petr Němec.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Klesa, P. Novák, Funda, Hájovský - Pešek, Čavoš, J. Mareš (85. Kadula), Benát - Šimák (89. Jurdík) - Kalod (76. Ujec). Trenér David Horejš.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Richard Kalod, Patrik Čavoš, FK Ústí nad Labem, Česko, FC Hradec Králové, Miloš Zeman, Petr Němec, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobré jaro Dynama pokračuje. Ústí zničilo třemi góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.