Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jarní série Dynama je u konce. Hradci podlehlo o tři branky

Do tohoto zápasu to bylo skvělé jaro, ve kterém fotbalisté Českých Budějovic zatím neprohráli. To se však v zápase s Hradcem Králové změnilo. Domácí třikrát inkasovali během prvního poločasu a tak také utkání skončilo. Dynamo podlehlo Hradci 0:3.

Utkání začali aktivněji hostující hráči, kteří nepůjčovali domácím prakticky míč. Za svoji aktivitu byli odměněni brankou. V patnácté minutě se Petr Schwarz ze třiceti metrů opřel do balonu, jeho pokus se ještě odrazil od břevna a skončil za bezmocným Křížkem. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno. Klesa si narazil s Peškem, prvně jmenovaný pokračoval do vápna, posílal míč před branku, kde na něj nedosáhl Kalod. Místo toho tak přišla druhá branka Východočechů. Klesa fauloval ve vápně Vlkanovu a sudí Adamcová odpískala pokutový kop. K němu se postavil opět Petr Schwarz a bez problémů proměnil. Pár vteřin před odchodem do kabin zvýšili Votroci na 3:0. Trubač poslal obloučkem míč za obranu na Jana Pázlera, který jedním dotykem kolem Křížka poslal balon do sítě.

Po čtvrt hodině druhé půle mělo Dynamo možnost snížit. Krátký špatně zahrál malou domů, k míči se dostal Šimák, který si pohrál s Ottmarem, ale ten budějckého borce zastavil nedovoleně. Hradecký gólman tak dostal červenou kartu a nařízen byl druhý pokutový kop v zápase. K němu se postavil jarní střelec Kalod, ale branku vůbec netrefil a skóre se tak neměnilo. Pak měl jednu z mála šancí domácích Pešek, ale ze strany Lindra neprostřelil. Utkání už se poté pouze dohrávalo a Dynamo poprvé na jaře padlo a nezískalo ani bod.

„Rozhodl první poločas, kdy byl Hradec jasně lepší. Znovu se nám nepodařilo proměnit pokutový kop, což nás dnes srazilo ještě více dolů. Soupeř byl dnes lepším týmem a já mu gratuluji k vítězství,“ zhodnotil krátce utkání trenér domácích David Horejš.

„Jsme samozřejmě spokojeni s výsledkem. Vyhrát venku 3:0 a připsat si tři body je hodně povzbuzující. Přijeli jsme se sebevědomím, ale s pokorou. Dynamo se zlepšilo, udělalo bodovou šňůru a věděli jsme, že hrají teď v dobré formě. Chtěli jsme být hodně na balonu. Věděli, jsme, že tím ubereme Šimákovi a Kalodovi spoustu sil. Po prvním gólu jsme se dostali do tempa. Domácí jsme moc do ničeho nepouštěli. První půli jsme odehráli velmi dobře. Byli jsme lepší pohybově, na balonu silnější. Druhá půle přinesla komplikace po vyloučení. Asi by domácí dostala penalta zpátky do hry, ale poté už jsme to tak nějak dohráli, někdy i trošku se štěstím,“ popsal utkání hostující lodivod Bohuslav Pilný.

Další utkání sehrají Jihočeši na půdě Opavy příští sobotu 23. dubna od 11 hodin.

SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:3 (0:3)

Branky: 15. Schwarz, 22. Schwarz (pen.), 45. Pázler. ŽK: 3:1 (Klesa, Pešek, Vaněk - Nosek). ČK: 59. Ottmar (HRK). Diváci: 1315. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Kotalík.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Novák, Hájovský, Funda - Čavoš, Benát - Pešek, Šimák, Mareš (54. Vaněk) - Kalod (67. Jurdík).

FC Hradec Králové: Ottmar (60. Lindr) - Holeš, Krmaš, Nosek, Plašil (23. Krátký) - Janoušek, Schwarz (90+1. Chleboun) - Trubač, Vlkanova, Malinský - Pázler.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, Petr Schwarz, SFC Opava, David Horejš, Bohuslav Pilný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní série Dynama je u konce. Hradci podlehlo o tři branky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.