Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo dotáhlo dvoubrankovou ztrátu a se Znojmem bere bod

Nepříliš povedené období prožívají fotbalisté českobudějovického Dynama, kteří hostili Znojmo. To se netají svými plány na postup a bylo jasným favoritem utkání. V prvním poločase svou roli potvrzovalo a brzy se dostalo do dvoubrankového vedení. Jihočeši ale ve druhé půli svůj výkon zlepšili a po zásluze vyrovnali na konečných 2:2.

Na první branku zápasu se nemuselo čekat dlouho a radovalo se z ní hostující Znojmo, které bylo od první minuty lepší. Na kolmici si naběhl Šimon Šumbera, který neatakován proběhl kolem obránců a střelou na vzdálenější tyč prostřelil Křížka. Uplynulo pouhých osm minut a Jihomoravané vedli o dvě branky. Přízemní rohový kop se dostal k Radku Mezlíkovi, který zvláštní, a asi ne úplně chtěnou patičkou, poslal hosty do dvoubrankového vedení. Dvě minuty nato mohlo být ještě hůř. Klesa dal malou domů Křížkovi, který na poslední chvíli reagoval na změnu balonu a odkopl míč pouze k Odehnalovi, jenž netrefil úplně prázdnou branku. U další vážnější akce byl opět budějcký obránce Klesa. Ten se dostal po rohovém kopu ke střele, kterou z brankové čáry vykopával jeden z hostujících beků. Velká příležitost přišla ve 36. minutě. A opět se do ní dostalo Znojmo. Okleštěk byl úplně sám na hranici šestnáctky, vypálil přízemní střelu, ale ta mířila pouze doprostřed branky a Křížek ji bez problémů lapil. Polední šance prvního poločasu přišla v samém závěru. Na Vaňkův centr si naskočil Kalod, který vybojoval míč pro Opluštila. Ten střílel do skoro odkryté branky, ale vše zachránil na poslední chvíli Odehnal.

Do druhého poločasu vyrukovali Jihočeši se dvěma změnami v sestavě. Mareše a Šimáka nahradili Wermke s Jurdíkem. Dlouho se nic zajímavého nedělo. Až po hodině hry stáhl na hranici vápna Odehnal Čavoše. K přímému kopu se postavili Benát s Vaňkem. Prvně jmenovaný přiťukl balon Filipu Vaňkovi, ten podstřelil zeď a snížil na rozdíl jediného gólu. Hned po rozehrávce mohlo ale Znojmo opět vedení navýšit. Zaváhání Hájovského se snažil využít Okleštěk, který šel sám na Křížka, ale vzdálenější tyč jen těsně minul. V 70. minutě mohlo přijít vyrovnání. Balon se od Kaloda dostal k Jurdíkovi, který dal jesle Veselému, ale míč se nakonec stočil mimo branku. Druhý gól domácích přesto přišel. Klesa vybojoval u postranní lajny míč pro Benáta, který krásnou přihrávkou našel na zadní tyči Richarda Kaloda a ten už neměl problém uklidit míč do prázdné brány. O minutu později mohli českobudějovičtí fotbalisté přidat třetí branku! Jurdík se na hranici pokutového území opřel z voleje do balonu a jeho pokus jen těsně minul svatyni. I další pokus měli domácí. Tentokrát se do střely položil Benát, ale jeho projektil byl těsně před brankou zblokován. Dynamo přesto mohlo ještě prohrát. Minutu před koncem se objevil za obranou Šamánek, ale zamířil těsně vedle. A to nebyla poslední šance Znojemských. V devadesáté minutě nezvládl Křížek centr, vyboxoval ho přímo na kopačky Webera, ale ten o pár centimetrů minul. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 2:2.

„Musím říct, že dnes jsme viděli fotbal dvou rozdílných poločasů. První poločas jsme chtěli hrát aktivně, agresivně. Dostat soupeře pod tlak. Ale byl to náš nejhorší poločas na jaře. Chybělo nám naprosto vše. Do druhého jsme udělali dvě změny, chtěli jsme to oživit. A oba kluci ji oživili. Ve druhé půli už jsme hráli, co jsme měli. Že jsme to dotáhli na 2:2, tak to byla taková odměna. Ale fotbal se hraje devadesát minut a ne jen poločas. Ten první byl opravdu nejhorší, co jsme zatím na jaře odehráli,“ shrnul utkání domácí kouč David Horejš.

„Ztráta mě mrzí. Do zápasu jsme vstoupili výborně. Byli jsme aktivní, měli jsme šance, dali jsme dva góly a mohli jsme přidat třetí. Mohli jsme vytěžit více z našich akcí. Třetí gól by zápas asi zlomil. Domácí kouč pak udělal dvě změny, změnil hru. Dynamo začalo hrát jednodušeji. Kalod byl výborný, důrazný. Našimi dvěma individuálními chybami jsme nabídli domácím dvě branky. Prvně chyba v naší zdi. Při druhém měl míč zamířit do autu, ale bohužel. Domácí toho pak využili. Měli jsme pak několik šancí, které jsme ale nezužitkovali a přišli jsme tak o dva body,“ hodnotil utkání zklamaný trenér Znojma Radim Kučera.

Další zápas hraje Dynamo už v úterý 17. května. V 17 hodin začíná zápas v Pardubicích.

SK Dynamo České Budějovice - 1.SC Znojmo FK 2:2 (0:2)

Branky: 60. Vaněk, 72. Kalod - 9. Šumbera, 17. Mezlík. ŽK: 4:1 (Pešek, Klesa, Kalod, Benát - Odehnal). Rozhodčí: Nenadál - Vitner, Koval. Diváci: 647. 

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Hájovský, Opluštil, Vaněk . Čavoš, Benát - Pešek (82. Funda), Šimák (46. Jurdík), Mareš (46. Wermke) - Kalod. Trenér David Horejš.

1.SC Znojmo FK: Veselý - Helísek, Mezlík, Odehnal, Svozil - Weber, Nepožitek - Njire, Okleštěk (83. Bogner), Šumbera (79. Stáňa) - Šamánek. Trenér Radim Kučera.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Orli Znojmo, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Šimon Šumbera, Radim Kučera, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo dotáhlo dvoubrankovou ztrátu a se Znojmem bere bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.