Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Táborsko si za dobrý výkon veze bod z Karviné

Táborsko v krátké době obralo o body už druhého kandidáta na postup do Synot ligy. Po domácí výhře na Znojmem Jihočeši získali po sympatickém výkonu bod na stadionu Kovona v Karviné.

Zasloužil se o to tři minuty před koncem exkarvinský hráč Elvist Ciku, který přízemní střelou překonal gólmana Pindrocha a srovnal na konečný stav 1:1.

Slezané dvě třetiny utkání vedli po gólové hlavičce Lukáše Budínského, ale druhou branku nepřidali, proti byla několikrát kovová konstrukce Tomovy branky.

Bod z Karviné dokazuje, že jarní forma Táborska jde přece jen nahoru, byť sestava byla i tentokráte velmi poslepovaná. FCT zatím drží v tabulce 6. místo, v soutěži mu zbývá odehrát už jen dva duely - venku v Sokolově a na konci května doma s Ústím nad Labem.

„Myslím si, že to byl dobrý fotbal, který musel diváky bavit. My jsme hráli velmi dobře, pečlivě jsme se na Karvinou připravovali. Zejména v první půli jsme eliminovali její šance. Naopak my jsme měli jako první dvě gólovky. Je velká škoda, že jsme alespoň jednu z nich neproměnili. Je mrzuté, že gól jsme inkasovali po centru z levé strany po ojedinělé akci domácích, kteří jinak měli jen závary. Ve druhém poločase jsme pokračovali v naší hře, zápas jsme dobře odpracovali. Karviná si chtěla výsledek pojistit a nutno přiznat, že jsme přežili klinickou smrt - čtyřikrát zazvonilo naše břevno. My jsme zápas odmakali a přišla zasloužená odměna v podání branky Elvista Cikua. Bod je o to cennější, že máme zraněné hráče, na kartách, k utkání neodcestoval ani Tonda Presl. S výkonem i bodem můžeme být spokojeni. Daní za to je, že se nám zranil Ivan Cíferský, kterému kvůli svalovému problému zřejmě skončila sezona. Uvidíme, jak to bude vážné. Celé jaro hrajeme nekompletní, vždy nám scházejí tři až čtyři hráči. Snad jen proti Znojmu nám tolik hráčů nechybělo,“ hodnotil remízu trenér Táborska Petr Frňka. 

MFK OKD Karviná - FC MAS Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 26. Budínský - 87. Ciku. ŽK: 0:1 (Nešický). Diváci: 975. Rozhodčí: Lerch - Kožár, Hájek.

MFK OKD Karviná: Pindroch - Růžička, Dreksa, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Puchel (68. Zelený) - Urgela (55. Pospěch). Trenér Jozef Weber.

FC MAS Táborsko: Toma - Juroška, Cíferský (66. Surmaj), Mráz, Hanzlík - Sladký - Kočí (78. Dordič), Nešický, Kučera, Ciku (90. Pilík) - Traoré. Trenér Petr Frňka.

Autoři

Štítky okres Tábor, MFK Karviná, Orli Znojmo, 1. česká fotbalová liga, Lukáš Budínský, Elvist Ciku, OKD, Ivan Cíferský, Petr Frňka, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko si za dobrý výkon veze bod z Karviné  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.