Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dynamo nezvítězilo už sedm utkání v řadě. Tentokrát padlo v Pardubicích

Opět bez vítězství. A to už posedmé v řadě. Jihočeští fotbalisté z Českých Budějovic prohráli na hřišti Pardubic 0:2 a jejich poslední výhra je tak datována k 9. dubnu, kdy zvítězili na hřišti Ústí. Tentokrát museli dotahovat ztrátu z prvního poločasu, ale Východočeši přidali branku i po poločase a radovali se ze zasloužených tří bodů.

Dynamo, které si připsalo remízu v posledních pěti utkáních, nevstoupilo do utkání s Pardubicemi vůbec dobře. Už ve dvanácté minutě musel lovit mladý Hajdušek míč ze své sítě. Z pravé strany centroval Fusek, Kayamba pustil míč za sebe, kde byl Adam Fousek a ten z první napálil balon do sítě. Uplynulo 27 minut hry a Východočeši mohli vést o dvě branky. Kayamba utekl po pravé lajně, poslal míč pod sebe na Fuska, který ho ještě posunul na Petráně. Hajdušek se ale proti jeho střele předvedl skvělým zákrokem a míč vyrazil nad břevno. Jinak se však hrál spíše bojovný fotbal. Dynamo občas zahrozilo, ale žádnou výraznější šanci si nevytvořilo. To samé na druhé straně Pardubice, které se do konce prvního poločasu už také k ničemu nedostaly.

Ve druhém poločase se k první vážnější střele dostal Benát. Jeho pokus na poslední chvíli likvidoval brankář Knobloch. Skóre se ale měnilo opět na domácí straně. Po hodině hry předložil ideální přihrávku nejlepší hráč na hřišti Kayamba Danielu Kolářovi, který se prosadil přízemní střelou k tyči. Dynamu se nedařilo snížit ani v dalším průběhu utkání a další velkou příležitost tak zahodil opět Kayamba, který už poněkolikáté utekl po pravé straně hřiště, pohrál si i s Hajduškem, jenže nakonec vybojoval pouze rohový kop. Šest minut před koncem vyslal ještě zajímavou střelu Čavoš, ale mířil pouze nad. Dvě minuty před koncem dostal druhou žlutou kartu Čavoš a šel předčasně pod sprchy. Pardubice si už tak zbytek utkání pohlídaly a nakonec zvítězily zaslouženě 2:0.

Předposlední utkání této sezony sehrají fotbalisté Českých Budějovic v sobotu 21. května od 17 hodiny na hřišti Vyšehradu.

FK Pardubice - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Branky: 12. Fousek, 60. Kovář. ŽK: 2:4 (Fusek, Kudrna - Ujec, Hájovský, Řezáč, Čavoš). ČK: 0:1 (88. Čavoš) Diváci: 485. Rozhodčí: Váňa - Černý, Myška.

FK Pardubice: Knobloch - Šejvl, Vencl, Pospíšil (46. Zavadil), Kakrda V. - Fusek (90. Valenta), Kudrna, Kovář, Fousek (76. Kim) - Petráň, Kayamba. Trenér Jaroslav Míchal.

SK Dynamo České Budějovice: Hajdušek – Řezáč, Opluštil, Hájovský, Vaněk – Benát, Čavoš – Klesa, Jurdík (71. Kadula), Wermke (76. Funda) – Ujec (57. Kalod). Trenér David Horejš.

Štítky FK Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Adam Fousek, Daniel Kolář, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo nezvítězilo už sedm utkání v řadě. Tentokrát padlo v Pardubicích  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.