Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dynamo ve druhém přípravném zápase nestačilo na Spartu

Po první porážce z přípravného zápasu proti Znojmu, kdy Jihočeši prohráli 2:3, tentokrát změřily České Budějovice síly s pražskou Spartou. Utkání v prvním poločase nepřineslo příliš pohledný fotbal, ale ve druhém už začaly padat branky. Celkem padly tři, z toho dvě do českobudějovické sítě. Dynamo tak v tréninkovém centru Sparty na Strahově prohrálo 1:2.

V prvním poločase se nehrál zrovna líbivý fotbal. České Budějovice přijely s jasným cílem - co nejlépe bránit a spoléhat na brejkové situace. Sparta, která měla v sestavě několik mladíků, Dynamo tlačila, ale hostující obrana byla pozorná a nepouštěla Pražany do větších příležitostí. Tým z hlavního města měl pouze několik rohů a jiných standardních situací, ale ke gólu to nevedlo. Velká šance přišla až ve 39. minutě, kdy šli sparťané sami na Křížka, jenže Costa vzal situaci na sebe a branku těsně netrefil. První půle tak skončila bez branek.

Druhá pětačtyřicetiminutovka byla o poznání zajímavější. Už po dvou minutách mohli jít do zajímavé příležitosti Jihočeši, ale kvůli špatné přihrávce se tak nestalo. O další dvě minuty později vyběhl Křížek proti Frýdkovi, podrazil ho, ale faul byl odpískán sparťanskému záložníkovi. Důležitý moment přišel v minutě padesáté. Konaté získal míč na kraji vápna, ale byl zastaven jedním budějckým obráncem a za tento zákrok byl nařízen pokutový kop. K té se postavil Aleš Čermák a suverénním způsobem proměnil, když poslal gólmana na druhou stranu. Hostujícímu Dynamu se ale podařilo vyrovnat v 71. minutě. Krásnou individuální akci předvedl Jakub Pešek, když obešel i Budinského a poslal míč do prázdné branky. Konaté poté našel na zadní tyči Zahustela, ale ten jen těsně minul. Další nádherná individuální akce byla k vidění o tři minuty později. Patrik Schick prošel do šestnáctky, kde předvedl dvě krásné kličky a následně střelou po zemi nedal gólmanovi šanci a vrátil Spartě vedení. V 77. minutě rozehrával Mareček přímý volný kop, ale trefil pouze břevno. České Budějovice pak měly dvě zajímavé příležitosti, ale nejprve odvrátil nebezpečný centr Chvátal a poté předvedl účinný skluz Piško. Jihočeši tak prohráli i ve svém druhém přípravném utkání, tentokrát 1:2.

Další zápas čeká Dynamo v sobotu 2. července proti Dukle Praha.

AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (0:0)

Branky: 50. Čermák A. (pen), 74. Schick – 71. Pešek. ŽK: 0:1 (Čermák).

AC Sparta Praha: Budinský – Chvátal, Piško, Holek (46. Mazuch), Costa – Konaté, Sáček (46. Mareček), Matějovský (63. Mustedanagič), Shala (58. Zahustel), Frýdek Ch. (Čermák A.) – Pulkrab (58. Schick).

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Matoušek, Čavoš – Wermke, Čermák, Pešek – Kalod.

Autoři | Foto Jakub Matoušek

Štítky SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, 1. SC Znojmo, Strahov, Patrik Schick, Jakub Pešek, Aleš Čermák, FK Dukla Praha, Tiémoko Konaté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo ve druhém přípravném zápase nestačilo na Spartu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.