Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Dynamo se nestačilo divit. Dukla s ním ve třetím přípravném utkání doslova zametla

Přestože českobudějovický klub nenastoupil do dalšího přípravného utkání v plné sestavě, takovou brankovou nálož asi neočekával. Pražská Dukla rozcupovala svého soupeře 6:0 a především v závěru poukázala na slabiny celku z jihu Čech.

Už v desáté minutě se poprvé měnilo skóre. Dukla držela míč na svých kopačkách, nakonec se ale do své šance zamotala před hranicí velkého vápna. Tam se však ve skrumáži dobře zmocnil míče Néstor Albiach, uvolnil se a střelou ke vzdálenější tyči poslal Pražany do vedení.

I u druhé branky byl Néstor Albiach. O jedenáct minut později ho našel přízemní míč z pravé strany na hranici vápna a takřka totožně překonal podruhé budějckého gólmana. Testovaný Rus Mežiev, který zaujal prostor mezi třemi tyčemi, byl také v následujících minutách v permanenci a především on držel rozdíl pouze dvoubrankový. Naopak Dynamo si nedokázalo vytvořit takřka žádnou šanci.

Po návratu na trávník to byli černobílí, kteří mohli snížit stav na 1:2. To by ale střela jednoho z budějckých hráčů musela být z hranice velkého vápna přesnější. Deset minut nato mohla Dukla přidat třetí branku, ale střela na Mežieva nezamířila, prohnala se kolem vzdálenější tyče.

Na poslední patnáctiminutovku duelu ale České Budějovice rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém. Třetí rozvlnění sítě Dynama přišlo v 76. minutě, kdy Mežiev nezkrotil jednu z přízemních střel a při dorážce se Jean-David Beauguel nemýlil. Po třech minutách si zase naběhl do vápna na přihrávku Bidje Mandzia a střelou do hroní části branky zvýšil na 4:0.

Také Jean-David Beauguel se nenechal zahanbit a napodobil Albiacha v počtu vstřelených branek. O další dvě minuty později totiž využil špatné rozehrávky budějcké obrany a skóroval podruhé, a to i přes zásah Mežieva, který si na míč při zákroku sáhl. Poslední hřebíček do rakve přidal tři minuty před koncem Aldin Čajič, který prostřelil Mežieva po další ztrátě míče Dynama.

FK Dukla Praha – SK Dynamo České Budějovice 6:0 (2:0)

Branky: 10. Albiach, 21. Albiach, 76. Beauguel, 79. Manzia, 81. Beauguel, 87. Čajič. ŽK: 1:0.

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Štetina, Smejkal, Preisler – Považanec, Borek, Tetour D. – Néstor, Beauguel, Vlček.

SK Dynamo České Budějovice:
1. pol.: 
Mežiev – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Hála, Čermák – Pešek, Kadula, Wermke – Kalod.
2. pol.: Mežiev – Řezáč, Novák, Šourek, Funda – Čermák, Čavoš – Pešek, Kadula, Wermke – Černý.

Foto Bramberka Nová

Štítky FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, Jean-David Beauguel, Néstor Albiach Roger, Česko, Aldin Čajić

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se nestačilo divit. Dukla s ním ve třetím přípravném utkání doslova zametla  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.